23 Жовтня, 2024 7:22 pm

Зеленський анонсував новий стратегічний план на час війни: ключові внутрішні реформи

Новий план не замінить “плану перемоги”. Його мета – допомогти Україні вистояти у війні.

Президент України Володимир Зеленський доручив органам влади розробити пропозиції для так званого внутрішнього плану дій, який би допоміг країні вистояти в умовах війни. Ця ініціатива не є альтернативою плану перемоги. Про це пише “ВВС” з посиланням на власні джерела інформації.

Зеленський готує ще один план щодо війни: внутрішні рішення у багатьох галузях

Зазначається, що йдеться про документ, який стосуватиметься внутрішніх рішень в багатьох сферах – ВПК, оборона, економіка, соціальна політика та інші.

“За задумом президента, він, на відміну від його плану перемоги, що стосується західних партнерів, передбачатиме кроки, які має виконати сама Україна”, — йдеться у матеріалі.

“Президент вже дав доручення стосовно розробки цього плану”, — повідомило джерело в команді Зеленського.

Новий план щодо війни мають підготувати і “представити українцям до кінця року”.

“Мета – зробити все можливе, аби зберегти єдність та досягти результатів у різних сферах розвитку країни”, — пояснило джерело у владі.

Зеленський назвав крок, який може вести до завершення гарячої фази війни

За словами глави держави, таким кроком може стати взаємне припинення ударів по енергетичній інфраструктурі. Про це він сказав під час зустрічі з журналістами, передає УНІАН.

За словами Зеленського, будь-які перемовини не виключають оборонних і наступальних дій, однак ухвалення політичних рішень веде до завершення гарячої стадії.

“Ось вам живий приклад. Ми вирішили на першому Саміті, що може бути рішення щодо енергобезпеки. Так? Іншими словами: ми не атакуємо їх енергетику, вони не атакують нашу енергетику. Чи це веде до завершення гарячої стадії? Вважаю, так”, — сказав президент на зустрічі.

Зеленський додав, що припинення ударів по енергетиці призведе до “зменшення градуса”, так само як і припинення російських ударів по зерновому коридору, українських портах та суднах.

Після початку української операції в Курській області The Washington Post повідомляв, що у серпні представники України та Росії планували таємні переговори щодо припинення ударів по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Але міністр енергетики Герман Галущенко спростував ці твердження.

“Ми з терористами переговорів не ведемо. Тим більше залаштункових”, — пояснив Герман Галущенко наприкінці серпня у коментарі “ТСН”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *