23 Жовтня, 2024 7:21 pm

Плакало все місто, вижив тільки батько… Аня готувалася до змагань: окупанти вбили у Сумах 14-річну школярку, її маму і тітку

У будинок родини влетів російський дрон “Шахед”.

У Сумах 22 жовтня внаслідок російського обстрілу загинула 14-річна школярка Анна Кушнарьова разом з мамою та тіткою. Батько дівчинки вижив, але отримав численні поранення.

У загиблої дівчинки було багато планів на життя

“Шахед” влетів просто у будинок, на місці одразу виникла пожежа. Крім дівчинки і її 50-річного батька, у будинку також перебувала її 50-річна мама та 62-річна тітка.

В сумській школі №27, де навчалась Ганна Кушнарьова, ТСН.ua розповіли, що це була одна з найкращих учениць.

“Ганна була розумничкою, переживала через все, дуже любила тварин, приймала участь у виставках. Вона була життєрадісною дитиною. Було пряме “Шахеда”, пожежа була страшною. Дитина з матір’ю згоріли…”, — розповіла директорка школи Ольга Плотницька.

“Колектив учителів, працівників та учнів Комунальної установи Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №27 глибоко сумує з приводу трагічної загибелі учениці 9 класу нашої школи – Кушнарьової Анни та її рідних. Пряме влучання ворожого “Шахеда” в будинок”, — повідомили в Фейсбуці Сумської ЗОШ І-ІІІ ступенів №27.

Як розповідають у школі, Анна була добра, товариська, чуйна, життєрадісна дівчина.

“Старанна учениця, наша розумашка… Немає слів, щоб висловити всю тугу, біль та скорботу…”, — написали в навчальному закладі.

Ті, хто знав цю родину, кажуть, що у загиблої дівчинки було багато планів на життя. В листопаді вона планувала брати участь разом зі своєю собакою Юмою у змаганнях.

Сусіди родини розповідають про трагедію.

“У сусідів дуже скавчала собака, і, кажуть, що Толік вийшов на вулицю її випустить, відв’язати, і в цей момент оце прилетіло. Ми вискочили, він ще тут бігав, поліз, кричав: “Іра, Аня!” А тоді прибігли хлопці, його вивели, “швидка” приїхала і його забрали в лікарню. Ну а Іра, Аня і сестра його, Люда – їх не врятували”, — розповіла у коментарі “Суспільному” сусідка загиблих Людмила Руденко.

Володимир Григорович, також сусід родини, розповів, як собака плакала за дівчинкою.

 

Цю трагедію також прокоментували у громадській організації “Кінологічна спілка України – Ukrainian Kennel Union”.

“Сьогодні, 22 жовтня 2024 року, внаслідок нічного влучання ворожих безпілотників в житлові будинки приватного сектора в Сумах загинула наш юний кінолог, спортсменка Анна Кушнарьова, яка займалася аджиліті в сумській команді “Адреналін” в м. Суми. На останніх змаганнях в Києві у вересні місяці вона стояла на п’єдесталі пошани зі своєю Юмою і дуже цьому раділа, сподівалася приїхати у листопаді на наступні змагання, але російські військові її вбили”, — повідомили у громадській організації.

Скільки українських дітей вбила Росія?

Станом на початок липня цього року російська армія від початку повномасштабного вторгнення вбила в Україні 559 дітей і ще 1449 — завдала поранень. Про це повідомляв Офіс генерального прокурора.

Трагедію, яка сталася на Сумщині, розслідує Сумська обласна прокуратура. Досудове розслідування проводять за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднані з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Наразі прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Служби безпеки України в Сумській області.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *