17 Вересня, 2024 5:20 am

В РФ почали масово виставляти на продаж вцілілі НПЗ і нафтобази

Російський нафтовий бізнез при “допомозі” українських дронів, виявився зовсім неприбутковим.

Систематичні удари по нафтопереробних заводах РФ не лише спричиняють дефіцит і здорожчення палива. Суттєвих змін зазнає і сам бізнес. У Ростовській області через українські атаки масово виставляють на продаж вцілілі нафтопереробні заводи і нафтобази.

30 мільйонів рублів і нафтобаза ваша

Як пише видання “Privet-Rostov”, їм вдалося знайти оголошення про продаж трьох нафтобаз, одна з яких зараз не працює, а також двох нафтопереробних заводів. Усі вони розташовані в різних районах області.

Власник однієї з баз виставив оголошення у вівторок, 20 серпня. За земельну ділянку, ємності для пального та залізничний під’їзд він хоче щонайменше 30 мільйонів рублів. В оголошенні про продаж іншої нафтобази вказується, що здача в оренду дасть змогу новому власнику заробити 1,1 мільйона рублів.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 18 серпня в Ростовській області почалася масштабна пожежа на території нафтобази у Пролетарську. За даними УНІАН, операцію провела українська розвідка.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що на комбінаті “Кавказ” зберігали нафту і нафтопродукти, які поставлялися для потреб російської окупаційної армії.

Російські Telegram-канали писали, що через удар на нафтобазі розгерметизувалися 11 резервуарів, там уже п’ятий день продовжують лунати вибухи, вогонь не вщухає і добирається до цистерн з керосином.

У Ростові почались скандали через найбільшу у регіоні пожежу

Ця нафтобаза палає вже п’ятий день і спричинала сварки між владою та мешканцями. Екс-депутат Ростовської області Євген Федяєв нацькував слідком і прокуратуру на донську владу через нафтобазу, що горить п’яту добу. Відправлені листи він опублікував у своїх соцмережах.

Федяєв просить Бастрикіна та Праскова перевірити, як виконується законодавство про захист населення та території від НС техногенного характеру, оцінити з правової точки зору, наскільки повні заходи, які вживають органи місцевого самоврядування та уповноважені організації. Попросив також особисто контролювати перебіг та результати перевірок.

Незважаючи на те, що ліквідація техногенної катастрофи відбувається вже п’ятий день, на офіційному сайті уряду області немає інформації про заміри повітря, про приблизну кількість викинутих в атмосферу шкідливих речовин, про можливі негативні наслідки для здоров’я, а також, що робити місцевим жителям в умовах даної катастрофи.

Також екс-депутат написав, що губернатор та обласна влада не взяли участі в організації збору гуманітарної допомоги. Тут варто зазначити, що збирання допомоги для рятувальників розпочали жителі за допомогою місцевої адміністрації. На базі міського спортивного центру “Лідер” розгорнули 300 ліжок для пожежників.

Цікаво, що губернатор Голубєв жодного разу так і не приїхав на місце пожежі.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *