19 Вересня, 2024 6:21 am

У Росії син окупанта разом із другом-підлітком спалили Мі-8: залишився тільки хвіст

У російському Ноябрську двоє школярів спалили вертоліт: за це їм нібито пообіцяли 5 млн рублів.

Фото: t.me/bazabazon

За даними телеграм-каналу Baza, у ніч на 11 вересня двоє хлопців віком 13 і 14 років, пробралися на територію вертолітного майданчика в аеропорту Ноябрськ, після чого облили легкозаймистою рідиною вертоліт Мі-8, який там знаходився, і підпалили його.

Школярі спалили Мі-8, а перед цим – вежу мобільного зв’язку

Хлопці втекли з місця злочину, але менш ніж за годину їх затримали. Річ у тім, що школярі підпалили вертоліт сигаретою. Після того, як вони облили Мі-8 рідиною, хлопці вирішили покурити, а потім кинули в вертоліт цигарку. Обійшлося без пожежі. Тоді один з хлопців запалив другу сигарету, а потім кинув її в рідину. У цей момент пролунав вибух.

У результаті обличчя хлопців сильно обгоріло, тому, трохи відбігши від аеропорту, школярам довелося викликати швидку. Лікарі відвезли паліїв до лікарні. Вертоліт Мі-8 згорів практично повністю – від нього залишився тільки хвіст.

Під час спілкування з правоохоронцями школярі розповіли, що завдання підпалити вертоліт прийшло через Telegram, а за “роботу” їм обіцяли 5 млн рублів. Також хлопці зізналися, що кілька днів тому підпалили вежу стільникового зв’язку. За це вони отримали 30 тисяч рублів.

У соцмережах показали фото вертольота, який спалили російські учні. Як повідомляє Baza, 13-річний Тимур та 14-річний Саша пробралися на заповідну територію через дірку в паркані, і втекли через ту саму діру. Зараз хлопці перебувають у лікарні під охороною. Батько одного зі школярів зараз воює проти України.

https://t.me/bazabazon/31137?embed=1

Підпалили потяг за 1500 доларів: завдання отримали через канал

Двоє студентів та школяр підпалили кабіну поїзда у Краснодарі. За це невідомі обіцяли їм півтори тисячі доларів. Кабіну локомотива, що належить компанії TransOil, підпалили 13 серпня. Через тиждень слідчі знайшли підозрюваних – ними виявилися двоє студентів Кубанського інституту професійно-технічної освіти (18-річний Богдан і 17-річний Данило) і один 16-річний школяр.

За словами хлопців, вони діяли за вказівкою невідомої особи, яка зв’язалася з ними у Telegram. За підпал підліткам обіцяли півтори тисячі доларів. Хлопців затримали. Проти них відкрито кримінальну справу за статтею “теракт”. За підпал локомотива їм тепер загрожує до 15 років позбавлення волі.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *