19 Вересня, 2024 6:16 am

На війні загинув відомий спортсмен Ярослав Стрілець: від двічі ставав чемпіоном світу

В одному з інтерв’ю Ярослав сказав: “Усі мої бої були важкими, а найтяжчий бій ще попереду”. Йому назавжди буде 21 рік.

На війні з російськими окупантами загинув дворазовий чемпіон світу і багаторазовий чемпіон України з панкратіону Ярослав Стрілець. Про загибель захисника повідомили у Спортивному комітеті України.

Що відомо про Ярослава Стрільця, який загинув на фронті

Ярослав Стрілець з Черкащини пішов на війну добровольцем у 19 років. На момент смерті спортсмену виповнився 21 рік.

“До своєї справи – що на тренуваннях та змаганнях, що на фронті – він завжди ставився з надзвичайною відповідальністю, намагаючись бути найкращим і найпершим в усьому. Він ставив перед собою найвищу планку: стати абсолютним чемпіоном світу. Та коли російські орди вдерлися до рідної країни, цю мрію довелося відкласти. І, як виявилося, – назавжди”, — повідомили у комітеті.

Там нагадали, що в одному з інтерв’ю Ярослав сказав: “Усі мої бої були важкими, а найбільш тяжкий бій ще попереду”.

“На жаль, цей бій став для героя останнім. Вічна пам’ять і слава Герою, який поклав життя за майбутнє України!”, – йдеться в дописі.

Ярослав став чемпіоном світу з панкратіону (давньогрецьке бойове мистецтво, що поєднує в собі елементи боротьби та кулачного бою) 2021 року, здобувши дві золоті нагороди. Також він неодноразово ставав чемпіоном України з цього виду спорту.

Про загибель спортсмена та військового також повідомили у Facebook друг Героя Дмитро Шевелов та тренер Олексій Назаренко. Вони опублікували в соцмережі зворушливі спогади про воїна.

“Чемпіон. Малий з великим серцем. Красунчик. Ярік…Не вірю… Ярославчику. Ярослав Стрілець. Навічно 21… Ти прийшов в зал малим для того, щоб бути кращим. Став Чемпіоном. Ти прийшов на війну малим, щоб бути кращим. Став воїном. Справжнім. Без пафосу. Найкращим,” – написав Шевелов.

Він додав, що не кожен має такий стержень, яким володів Ярослав.

“Мама втратила сина. Тренер втратив учня. Місто втратило Героя. Країна втратила майбутнє”, – написав друг Героя.

Внаслідок російського обстрілу загинув спортсмен з Донеччини

7 вересня внаслідок обстрілу росіянами Костянтинівки загинув бронзовий призер Чемпіонату України з греко-римської боротьби 24-річний Данило Залевський. Про це повідомляє Телеграм-канал “Типова Костянтинівка”.

Повідомляється, що участь у змаганнях з греко-римської боротьби різного рівня Данило Залевський брав змалку. Вперше Данило Залевський став чемпіоном України у квітні 2017 року. Саме тоді відбувся Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби, присвячений пам’яті краматорського борця Олексія Вакуленка, який загинув у ДТП. Данило став чемпіоном України серед юнаків 2000-2001 року.

У березні 2019 року Данило Залевський отримав “бронзу” Чемпіонату України з греко-римської боротьби серед юніорів 1999-2001 року народження у Кривому Розі.

Нагадаємо, наприкінці травня очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний повідомив, скількох спортсменів забрала війна.

“На жаль, їхнє число збільшується щодня. Щодня ми отримуємо нові і нові факти. Станом на сьогодні кількість спортсменів та тренерів, які загинули – це лише ті, що мали відношення до національних збірних команд України, – 456 атлетів”, — сказав Бідний у травні 2024 року.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *