19 Вересня, 2024 6:23 am

Бійці ГУР провели нову кібероперацію проти Росії: що роздобули

Повідомляється, що масив отриманих даних виставлять на продаж.

Бійці ГУР провели нову кібероперацію в Росії / фото ГУР
Бійці ГУР провели нову кібероперацію в Росії / фото ГУР

Українські розвідники провели ще одну успішну кібероперацію – зламали федеральний центр видачі цифрових підписів РФ.

“У результаті атаки знищено терабайти важливих даних на серверах підприємства, а також отримано базу даних на півтора мільйона електронних цифрових підписів суб’єктів, що користувалися послугами російського федерального центру”, – ідеться в повідомленні Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України.

Зазначається, що масив отриманих даних виставлять на продаж, а виручені кошти передадуть на потреби Сил безпеки і оборони України.

Повідомляється, що операцію здійснили спільно з активістами групи BO Team, а під удар потрапив російський федеральний центр “Основание”.

“Основна діяльність цього підприємства – видача електронних цифрових підписів. Зазначена компанія акредитована міністерством цифрового розвитку держави-агресора, вважається однією з найбільш захищених і надійних у Росії. Серед клієнтів центру – причетні до ведення геноцидної війни проти України банківські, військові та інші державні й приватні установи, зокрема “Вертольоти Росії”, “Альфа-Банк”, “Транснефть телеком”, “Трансмашхолдинг”, “Срібло магадана”, – повідомили в ГУР.

Тоді, зокрема, під ударом опинилися підприємства, які виготовляють елементи для радіоелектронної бази, інших запчастин для російської зброї, обладнання для обробки металів.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *