19 Вересня, 2024 6:12 am

У РФ загорівся оборонний завод, на якому виробляють танки і вогнемети “Солнцепек”

Підприємство перебуває під санкціями Євросоюзу, Великої Британії, Швейцарії, США, Канади, Японії та України.

У РФ загорівся оборонний завод “Омсктрансмаш”, на якому виробляють танки і вогнемети “Солнцепек”. Як пише “Медіазона”, у місті Омськ спалахнув дах підприємства, що входить до структури державної корпорації зі сприяння розробці, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції “Ростех”.

За даними губернатора регіону Віталія Хоценка, дах одного з цехів “Омсктрансмаша” (Омський завод транспортного машинобудування) загорівся під час ремонту. У пресслужбі підприємства запевняють, що пожежа не вплинула на виробництво, і ніхто не постраждав.

“Омсктрансмаш” входить до концерну “Уралвагонзавод”, який зі свого боку належить “Ростеху”. Там виробляють і ремонтують танки типу Т-80, зокрема модифікацію Т-80БВМ, яка застосовується на війні в Україні, модернізовані танки Т-55 і вогнеметні системи “Солнцепек”, – пише ресурс.

Пожежа на оборонному заводі в РФ

Пожежа на оборонному заводі в РФ

За даними “Астра”, загоряння вже ліквідовано, ніхто не постраждав. Підприємство (і “Уралвагонзавод”) перебувають під санкціями Євросоюзу, Великої Британії, Швейцарії, США, Канади, Японії та України.

Інциденти в РФ – останні новини

Нагадаємо, у серпні в Республіці Башкортостан (суб’єкт Російської Федерації) на нафтохімічному підприємстві в Стерлітамаку стався вибух.

Спочатку було відомо про двох постраждалих, один із яких – співробітник заводу. Особу другого встановлюють. Трохи пізніше надійшла інформація про те, що кількість постраждалих збільшилася до трьох осіб. Серед потерпілих – два газорятувальники підприємства та один очевидець. Усіх трьох було госпіталізовано.

Зазначалося, що на повітряній лінії газопроводу сталася розгерметизація з подальшим горінням скрапленого газу. За словами очевидців, пожежі передував вибух, потім повалив густий чорний дим. За даними МНС, причина пожежі – розгерметизація на повітряній лінії газопроводу СНХЗ.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *