17 Вересня, 2024 5:18 am

ЗСУ вийшли на новий рівень застосування КАБів: Ігнат розкрив деталі

Українські військові потрапляють західними авіаційними боєприпасами точно в ціль.

Авіація Збройних сил України вийшла на новий рівень застосування коригованих авіаційних бомб (КАБ) у Курській області РФ. Про це “Апострофу” розповів колишній начальник служби зв’язків із громадськістю Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

ЗСУ вдосконалили застосування західних КАБів

За його словами, українські військовослужбовці б’ють західними авіаційними боєприпасами точно в ціль, на відміну від росіян, у яких бомби не є високоточними.

“Ми утюжимо рашистів на Курщині КАБами іноземного виробництва. Причому пуляємо бомби не куди попало, як це роблять вони, а цілеспрямовано знищуємо їхні позиції, мости, склади, командні пункти. Бо західні КАБи високоточні. В Курській області ми застосовуємо КАБи краще”, — пояснив Ігнат.

Нагадаємо, у червні начальник авіації командування Повітряних Сил ЗСУ Сергій Голубцов розповів в інтерв’ю проєкту “Радіо Свобода Донбас Реалії”, що незабаром українські військові отримають у розпорядження керовані авіабомби (КАБи) українського виробництва.

За словами Голубцова, зараз йдуть роботи з переобладнання і створення своїх коригованих авіабомб на базі звичайних вільнопадаючих.

“Там є конструктивні деякі нюанси, треба підібрати крило, GPS-модуль, а також модуль управління. Через декілька тижнів ми маємо розпочати перші випробування перших партій таких бомб, вже українських”, – повідомив Голубцов, писало “Суспільне”.

Поки що Повітряні сили ЗСУ використовують КАБи західного виробництва. Йдеться про GBU-39, GBU-62 різних калібрів.

Втрати України в Курській області: полковник СБУ розкрив деталі

За словами полковника СБУ Романа Костенка, втрати втрати України у Курській області “навіть менші, ніж ми очікували”. Про це він сказав у програмі “Рандеву” журналістки Яніни Соколової.

Журналістка запитала Романа Костенка: “Яка ціна наших успіхів у Курській області? У нас там багато втрат?”

На що Костенко поцікавився: “Тут таке запитання: мені відповісти як політик чи військовий?”

Телеведуча окреслила, що оцінити втрати наших героїв та росіян варто з позиції військового.
“Скажу з погляду військової, якщо взяти до уваги, як би застосовували ці бригади на інших напрямках, наприклад, на Торецькому, і яких успіхів ми там досягли б і що ми тут досягли за цей час. Я кілька днів тому звідти приїхав, тому можу сказати, що наші втрати навіть менші, ніж ми очікували, вони невеликі. Я говорю станом на тоді, коли я там був, і з огляду на ту роботу, яку хлопці зробили”, — сказав Костенко.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *