17 Вересня, 2024 5:15 am

Росія захопила ще один населений пункт після раптового відступу ЗСУ, – аналітик Bild

Ворог захопив село Костянтинівка після раптового відступу ЗСУ, повідомляє аналітик Bild Юліан Рьопке. Наразі українська влада цього не підтверджує.

Російські окупанти захопили село Костянтинівка в Покровському районі Донецької області. Про це повідомив у соцмережі Х OSINT-аналітик німецького видання Bild Юліан Рьопке.

РФ зайшла в Костянтинівку

“Після раптового відходу українських військ російські окупаційні війська захопили Костянтинівку Донецької області”, – написав він. Як підтвердження Рьопке опублікував мапу з кадрами геолокації російської присутності на цій території.

Зазначимо, що український проєкт Deep State наразі втрату Костянтинівки не підтвердив. Учора пізно ввечері проєкт повідомляв, що ворог справді вивісив свій прапор на західних околицях села, але “ця акція закінчилася для них не дуже приємно”. Чи ґрунтував Рьопке свої висновки на цьому епізоді, чи на новому, поки не зрозуміло.

Слід уточнити, що Костянтинівка розташована на лінії між окупованою Мар’їнкою і підконтрольним ЗСУ Вугледаром. Тобто осторонь від Очеретинського виступу, де окупанти просуваються доволі високими темпами з квітня, і особливо останніми тижнями, пише УНІАН.

Ситуація на Покровському напрямку критична

У DeepState оцінюють ситуацію на Покровському напрямку як критичну, оскільки росіяни швидко просуваються і наразі вже ускладнили логістику ЗСУ, взявши під вогневий контроль один з головних логістичних шляхів. Про це сказав співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий в ефірі “Київ24”.

“Цю ситуацію треба стабілізувати дуже швидко, тому що ворог має величезні просування. Ми ледь не щодня позначаємо на мапі втрату населених пунктів. Ворог вже забрав останню ключову висоту в тому районі перед Покровськом. Ворог за 3-4 дні забрав Новобродівку, а це населений пункт, де можна було утримувати ворога досить довго. Ворог вже пробує заходити в Селидове, а це ще один немалий і досить потужний населений пункт, звідки можна було утримувати ворога, зокрема, маючи там терикон, дві шахти і в цілому промислове місто”, – зазначив Погорілий.

Аналітик додав, що стримування ворога дається дуже важко. “Безпосередньо бійці докладають максимально зусиль, які роблять все можливе, щоб знищувати ворога. На жаль, його там дуже багато”, – сказав він. За його словами, РФ сконцентрувала на напрямку дуже багато піхоти.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *