19 Вересня, 2024 6:13 am

В Одесі демонтували пам’ятник радянському вождю під час комендантської години

На думку активістів, пам’ятник підпадає під закон про декомунізацію.

У ніч на 7 вересня в Одесі, під час комендантської години, місцеві активісти розбили зображення Леніна на площі 10 квітня та демонтували радянську зірку. Активісти, які взяли на себе відповідальність за ці дії, наголосили, що зображення Леніна не має жодної культурної цінності та підпадає під закон про декомунізацію.

“Це просто дискредитує моє місто”, – зазначив Владислав Балінський, голова ГО “Зелений лист”, який брав участь в демонтажі. За його словами, кияни, які приїжджають до Одеси, питають його, чому в місті досі є зображення Леніна.

В Одесі демонтували пам’ятник радянському вождю під час комендантської години

На місце події прибули правоохоронці, які затримали трьох учасників акції — Владислава Балінського, Дем’яна Ганула та Єгора Доровських. Їм інкримінують дрібне хуліганство, проте активісти вважають свої дії обґрунтованими та такими, що відповідають закону про декомунізацію.

В Одесі демонтували пам’ятник радянському вождю під час комендантської години

Дем’ян Ганул, один з учасників акції, зазначив: “Ми зараз у райвідділку. Після того, як Ленін упав, поліція вирішила, що ми причетні до цього. Але ви знаєте, що це не так. Ленін не має бути в Одесі або будь-якому іншому місті України, тому це трапляється, коли влада ігнорує закон про декомунізацію”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *