19 Вересня, 2024 6:22 am

“Кинув” військових і купив Porsche коханці? Бізнесмена Володського запідозрили в махінаціях з постачаннями для ЗСУ

Отримані на армійських тендерах бюджетні кошти фігуранти на чолі з Володським імовірно виводили шляхом придбання елітних автівок.

Зірвані контракти, колосальні борги і кримінальні справи – схоже, навіть скандальна репутація не заважає бізнесмену Владиславу Володському роками утримувати статус “фаворита” ДОТ та продовжувати наживатись на армійських підрядах. І це – попри те, що саме структури Володського у свій час залишили без продуктів харчування майже половину військових частин по всій країні. А “зароблені” кошти фігуранти вклали у… розкішні авто, і не тільки для себе.

Що сталось із підприємством ТОВ “Твій хліб” з орбіти Владислава Володського, яке вже встигло “засвітитись” у судовій справі через мільйонну заборгованість? І в яких схемах підозрюють запорізького бізнесмена? Подробиці – у розслідуванні журналістки Ольги Левицької для СтопКору.

У фокусі уваги розслідувачів опинилась фірма ТОВ “Твій хліб”, директором якої є Олексій Володський – батько пана Владислава. Це підприємство фігурує у судовій справі через несплачене постачання. Ба більше, про невиконання компанією своїх зобов’язань повідомила 23 квітня 2024 року на своєму офіційному сайті пресслужба закупівельної агенції Міноборони “Державний оператор тилу”.

Повідомлення пресслужби закупівельної агенції Міноборони ''Державний оператор тилу''

Незадовго до цього, у березні “Твій хліб” отримав від ДОТ контракт вартістю 1,35 млрд грн на постачання у п’ять секторів. Не завадив навіть сумнівний бекграунд, адже ще кілька років тому структури Володських вже потрапляли до скандалу через неналежні постачання для ЗСУ – з цього приводу навіть було розпочато кримінальне провадження.

За даними слідства, збитки для держави тоді перевищили 31 млн грн, оскільки харчові продукти, які структури Володського постачали для армії, були низької якості, а ціни – ймовірно завищені. При цьому “наварені” кошти підозрювані вкладали у придбання елітних авто, в тому числі Mercedes-Benz S400d, Range Rover Evoque, Porsche Cayenne та дві Toyota Land Cruiser.

Цікаво, що за даними медіа, Володський придбав Porsche 911 не для своєї компанії і навіть не для себе, а в якості презенту для коханки. Згодом автомобіль вона розбила, збивши дику тварину на трасі. І все це – на тлі того, що обіцяні постачальником продукти харчування навіть не були відправлені до військових частин, де на них чекали українські захисники.

Тоді начальник логістики 59-ї бригади полковник Олександр Заїченко розповів, що постачальник “Твій хліб” забезпечив його частину продуктами лише на 45%, аналогічна плачевна ситуація була й в інших підрозділах.

Третій тиждень ми харчові продукти шукаємо у всій Вінницькій області. Овочі – насамперед, тому що ми зробили запас круп та нескоропорту. А солдати звикли бачити на столі й овочі, й фрукти, й молочку, й ковбаси, і йогурт. А зараз нічого не бачать. Жумаділов обіцяє, що ситуацію виправлять. На цей час щодо моєї військової частини компанія “Твій хліб” постачає лише хліб. Тобто ситуація не змінилася. Якби ми не “колядували”, не просили, люди не привезли овочі, то не зварили б борщ і суп“, – наголосив полковник Заїченко.

Раніше СтопКор вже повідомляв, що у мережі з’явилося відео, на якому видно, як один із основних постачальників продуктів до військових частин ЗСУ Владислав Володський, просить про відтермінування та пробачення невідомого кредитора, якому заборгував 500 тисяч. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *