19 Вересня, 2024 6:23 am

Київ купив обладнання на 5,3 млн євро, але воно лежить на складах

Андрій Вітренко: Київський метрополітен витратив мільйони євро на обладнання, яке не використовується.

Київський метрополітен витратив 5,3 млн євро на обладнання, яке не використовується. Про це заявив голова фракції “Слуга Народу” у Київській міській раді та очільник постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Вітренко.

У телеграм каналі він повідомив, що у 2023 році Київський метрополітен витратив 5,3 млн євро з міського бюджету на нове обладнання. В 2024 році підприємство уклало новий договір на постачання обладнання на суму 6,5 млн євро. Мало того, вже планується новий тендер на закупівлю обладнання на 9,9 млн євро.

Вітренко висловив занепокоєння з приводу цих витрат, вказуючи на те, що обладнання, яке було закуплене за великі кошти, наразі зберігається на складах і не використовується. Він підкреслив, що в умовах війни та обмежених ресурсів витрати на таке обладнання викликають питання, чому ці гроші не були спрямовані на пріоритетні потреби, такі як медичне забезпечення, оборона чи обслуговування чинних об’єктах метрополітену для запобігання аварійним ситуаціям.

Вітренко закликав команду Віталія Кличка надати чітке пояснення необхідності цих витрат і обґрунтувати їхню доцільність. Інакше, за його словами, це може бути сприйнято як приклад неефективного використання бюджету та перешкоджання розвитку столиці.

Нагадаємо, сьогодні,12 вересня, у Києві відновився повноцінний рух поїздів метро між станціями “Героїв Дніпра” та “Теремки” після завершення пусконалагоджувальних робіт на оновленій ділянці тунелю між станціями “Деміївська” та “Либідська”. Роботи тривали 9 місяців, загальна вартість виконаних робіт склала 383 млн грн.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *