17 Вересня, 2024 5:27 am

Удар по Полтаві: Безугла заявила, що ДБР розслідує можливе недбале ставлення до військової служби

Державне бюро розслідувань (ДБР) розпочало провадження щодо ракетного удару по військовому Інституту зв’язку в Полтаві. Йдеться про можливе недбале ставлення до військової служби.

Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

Про це повідомила заступниця голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка Мар’яна Безугла за підсумками засідання комітету, передає “Суспільне”.

ДБР проводить розслідування щодо недбальства: офіційно про це не повідомлялось

Нардеп Роман Костенко, секретар комітету, додав, що на засіданні були представники ЗСУ, Міністерства оборони, ДСНС, Державного бюро розслідувань і регіональної військової адміністрації.

“У полтавському закладі дійсно навчався особовий склад. Люди йшли в укриття через тривогу. Там не було шикування, там тривав освітній процес – і це підтверджено ДБР. Але ракети вдарили по евакуаційних виходах саме тоді, коли люди спускалися”, – додав Костенко.

Нагадаємо, командування Сухопутних військ 3 вересня повідомило, що буде проведене “розслідування, щоб виявити, чи було зроблено достатньо, аби убезпечити життя і здоровʼя військовослужбовців на обʼєкті”. Також перевірять, чи належним чином здійснювали керівництво закладом. На подібних об’єктах мають посилити заходи щодо убезпечення особового складу і перевірити дисципліну у військових частинах.

У ДСНС сьогодні, 5 вересня, повідомили, що аварійно-рятувальні роботи на місці ракетного удару по навчальному закладу в Полтаві завершені. “Загинули 55 людей, постраждали – 328. До ліквідації наслідків атаки від ДСНС залучалось 36 одиниць техніки та 215 рятувальників. Наразі фахівці проводять ідентифікацію вилучених рештків людських тіл”, – зазначили у ДСНС.

Удар по військовому інституту в Полтаві став деморалізуючим ударом для України, – NYT

“Росія забирає наш найцінніший актив – наші життя”, – заявила перша леді України Олена Зеленська про ракетний удар. Атака у вівторок продовжила хвилю російських нападів на міста по всій Україні, які почалися тиждень тому і які були одними з найбільших з моменту вторгнення Росії в лютому 2022 року, пише NYT.

Президент Володимир Зеленський заявив, що удар було завдано балістичними ракетами, які можуть летіти на надзвуковій швидкості та досягати цілі в будь-якій точці України за лічені хвилини.

Свідки розповіли, що удари, один за одним, пролунали невдовзі після того, як пролунали сирени повітряної тривоги. У Повітряних силах ЗСУ заявили, що короткий проміжок часу між попереджувальною сиреною та ударами продемонстрував швидкість ракет, які прилетіли “буквально за лічені хвилини” після запуску.

Видання пише, що волонтери, які брали участь у рятувальній операції, кажуть, що бачили багато жахливих сцен, але “спустошення після цих ударів було шокуючим. По всій території інституту були розкидані купи тіл”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *