19 Вересня, 2024 6:25 am

Працівник ТЦК продавав авто, які ввозили в Україну як гуманітарну допомогу

Зловмиснику, якого вже затримали, загрожує тривалий термін ув’язнення.

Співробітник Територіального центру комплектації і соціальної підтримки продавав військові автомобілі, які привозили з-за кордону для військових. Про це повідомило Головне управління Нацполіції у Тернопільській області у четвер, 12 вересня.

На Тернопільщині затримали співробітника центру комплектації

За інформацією правоохоронців, “бізнес” на гуманітарній допомозі організував житель Кременецького району.

“Фігурант продавав військовим транспортні засоби, які ввозилися на територію України з-за кордону через благодійні фонди як гуманітарна допомога. Так, маючи доступ до автомобілів, чоловік підшукав на них покупців серед військовослужбовців”, — розповіли у пресслужбі поліції області.

Правоохоронці затримали зловмисника за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання 13 тисяч доларів за продаж трьох позашляховиків марок Jeep Grand Cherokee, Opel Frontera та Nissan X-Trail.

На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (продаж товарів гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі триває досудове розслідування. Поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до незаконної схеми.

У Тернопільському ТЦК прокоментували інцидент

В обласному центрі комплектації повідомили, що було викрито військовослужбовця підрозділу забезпечення. 

“Старший водій відділу забезпечення одного із територіальних підрозділів комплектування та соціальної підтримки сержант Г був затриманий слідчим ГУНП в Тернопільській області, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ. Він підозрюється у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України (продаж товарів гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану). За даним фактом проводиться службова перевірка та досудове розслідування”, — повідомили на сторінці Тернопільського обласного ТЦК та СП у Facebook.

Там уточнили, що “військовослужбовець Г свою протиправну діяльність здійснював у спосіб, який не пов’язаний із його службою в ЗСУ та функціональними обов’язками, які він виконував перебуваючи на посаді”.

Нагадаємо, минулого тижня на Тернопільщині нетверезий чоловік з відстрочкою від мобілізації розбив вхідні двері ТЦК, намагаючись потрапити всередину. Порушнику надали медичну допомогу, викликали поліцію та розпочали перевірку інциденту.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *