19 Вересня, 2024 6:19 am

В Міненерго розглядають можливість перенесення енергомереж під землю

У Кабінеті Міністрів України розглядають можливість перенесення повітряних ліній електропередач під землю як один із варіантів захисту від російських атак на енергетичну інфраструктуру.

Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону, повідомляє СтопКор.

За словами Колісника, перенесення енерголіній під землю може стати ефективним рішенням для зниження ризику пошкоджень від ударів російської армії. Водночас він зазначив, що вже розроблено велику кількість технічних рішень та проєктів з фізичного захисту енергооб’єктів.

“Перенесення ліній під землю – це потенційно один з варіантів захисту. На сьогодні розроблена значна кількість технічних рішень і проєктів фізичного захисту об’єктів енергетичної інфраструктури з метою їх убезпечення”, – пояснив заступник міністра.Play Video

Крім того, Колісник наголосив на важливості фортифікації енергооб’єктів. Йдеться про створення першого та другого рівнів захисту, а також забезпечення постійної роботи з відновлення пошкоджених ділянок енергомережі. Для реалізації цих заходів необхідно фінансування як з державного бюджету, так і від міжнародних партнерів.

Захист енергетичної інфраструктури став однією з найважливіших задач для України на тлі масованих атак з боку росії. Наприклад, 26 серпня окупанти завдали одного з найбільших ударів по енергетичних об’єктах в Україні, що призвело до пошкоджень у 15 областях країни.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *