19 Вересня, 2024 6:17 am

Шольц заявив про необхідність переговорів з Росією: “Зеленський погодився”

За словами Шольца, він обговорив це питання з президентом України Володимиром Зеленським. Той начебто погодився, що Росія має бути присутньою на наступній мирній конференції.

Фото зі сторінки Олафа Шольца у Фейсбуці.

Зараз настав той момент, коли варто почати обговорення миру в Україні. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю німецьким ЗМІ, пише ZDF.

Шольц заявив про готовність до переговорів з РФ

“Я думаю, що це зараз той момент, коли ми маємо обговорити, як ми можемо швидше вийти з цієї воєнної ситуації до миру. Безперечно буде ще одна мирна конференція”, – заявив він. 

За словами Шольца, він обговорив це питання з президентом України Володимиром Зеленським, з яким у нього хороші стосунки. Той начебто погодився, що Росія має бути присутньою на наступній мирній конференції.

В цьому ж інтерв’ю Шольц зізнався, що провальні для правлячої партії результати місцевих виборів у Саксонії та Тюрінгії, що відбулися на початку вересня, частково були наслідком проукраїнської позиції чинного уряду Німеччини.

“Ми прийняли дуже далекосяжні рішення – і ми будемо це робити. Деякі громадяни не згодні з тим, що ми підтримуємо Україну”, – сказав Шольц, але запевнив, що продовжить взятий курс, оскільки вважає допомогу Україні правильною політикою.

Яка перспектива мирних переговорів з РФ

Цього тижня президент Зеленський підтвердив, що Київ спільно з партнерами готує до розгляду на наступному саміті миру, на який запросять також й представників РФ, детальний план закінчення війни.

Проте в Росії попереджають, що не підуть на запропоновану Україною формулу миру, оскільки вона передбачає відновлення міжнародно визнаних кордонів України. 

Нещодавно Путін казав, що переговори мають базуватися на “мирному плані”, проект якого був підготовлений навесні 2022 року. Цей план передбачає фактичну капітуляцію України.

Підписуйтесь на сторінку “Експресу” у Facebook

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *