17 Вересня, 2024 5:27 am

На війні загинув партнер Олександра Усика у боксерській команді

Боксер свого часу виступав за збірну України та команду “Українські отамани”

На війні з російськими окупантами загинув колишній боксер збірної України Денис Ящук. ФОТО
Захищаючи Україну, загинув колишній боксер збірної нашої країни Денис Ящук. Про це повідомляє пресцентр Національного олімпійського комітету.

Він був в одній команді з Усиком і Ломаченком

“Сумна звістка сколихнула олімпійську родину. На війні з російськими окупантами загинув колишній боксер збірної України Денис Ящук. Денис Ящук виступав у напівпрофесійній боксерській команді “Українські отамани” та мав звання Майстра спорту міжнародного класу”, – йдеться у повідомленні. 

На сторінці Luckypunch.net у Facebook підтвердили трагічну звістку. “Жорстока війна, яку Росія розв’язала проти українського народу, забрала життя ще одного представника боксу. Захищаючи батьківщину, своє життя віддав колишній боксер збірної України Денис Ящук.

Спортсмен був вихованцем боксерського клубу “Максим” у місті Нетішин, Хмельницька область, він виступав у ваговій категорії до 52 кг, отримав звання Майстра спорту міжнародного класу, був у складі національної збірної та “Українських Отаманів””, – йдеться у заяві.

Як відомо, “Українські отамани” – напівпрофесійна боксерська команда, яка була створена у 2012 році Українською федерацією боксу для виступу у популярній боксерській лізі World Series Boxing (WSB). Зокрема, за неї виступали Олександр Усик, Василь Ломаченко, Олександр Гвоздик, Денис Беринчик та інші відомі українські боксери.

На війні проти Росії вже загинуло близько 500 спортсменів

Ящук не єдиний топ-спортсмен України, який віддав своє життя на фронті. У боях за Україну також загинув дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пелешенко
«Війна забирає найкращих… Захищаючи Україну від загарбників, героїчно загинув заслужений майстер спорту України, дворазовий чемпіон Європи (2016, 2017), учасник Олімпійських ігор із важкої атлетики Олександр Пелешенко», – повідомив член Федерації важкої атлетики Віктор Слободянюк.

Олександру Пелешенку було 30 років. Здобував титул чемпіона Європи з важкої атлетики у 2016 та 2017 роках. На Олімпійських іграх-2016 він зупинився за крок від бронзи, посівши четверте місце. З початком російського вторгнення в Україну Пелешенко мобілізувався до Збройних Сил України.

Внаслідок російського вторгнення загинуло щонайменше 480 українських спортсменів, 518 об’єктів спортивної інфраструктури знищено або суттєво пошкоджено. Попри це Міжнародний олімпійській і Паралімпійський комітет продовжують допускати до змагань представників країни-агресора.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *