17 Вересня, 2024 5:23 am

Засідання “Україна-НАТО”: Столтенберг оголосив про наступні кроки

Країни НАТО підтвердили збільшення допомоги Україні. Що сказав Єнс Столтенберг.

Члени Північноатлантичного договору на засіданні Ради Україна – НАТО підтвердили свої зобов’язання посилити оборону України після масованої російської атаки 26 серпня. Про це повідомляється на сайті НАТО.

НАТО і далі забезпечуватиме Україну технікою та боєприпасами

Засідання було скликане на прохання України. На ньому союзники “рішуче засудили невибіркові удари Росії” по цивільних та інфраструктурі та підтвердили, що збільшують свою військову допомогу Україні.

“Ми повинні продовжувати забезпечувати Україну технікою та боєприпасами, необхідними для захисту від вторгнення Росії. Це життєво важливо для здатності України продовжувати боротьбу”, – закликав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У НАТО нагадали, що на липневому саміті у Вашингтоні багато членів Альянсу оголосили, що надішлють Україні додаткові системи протиповітряної оборони, включно з більшою кількістю батарей Patriot. Також члени Альянсу погодилися, що разом вони нададуть щонайменше 40 мільярдів євро допомоги у сфері безпеки в наступному році.

Крім того, члени Альянсу погодилися координувати безпекову допомогу та підготовку для України, а нове командування НАТО, яке почне працювати у вересні, візьме на себе ці завдання.

Країни-учасниці НАТО не встигають виконати обіцянки

Деякі країни-учасниці НАТО не встигають виконати обіцянки стосовно прискорення поставок систем протиповітряної оборони та іншого військового обладнання Україні. Про це агентству Bloomberg розповіли поінформовані джерела.

За словами джерел видання, деякі союзники України досі не виконали зобов’язання, які підтвердили на саміті Альянсу у Вашингтоні. Йдеться, зокрема, про відправлення щонайменше п’яти додаткових систем ППО дальнього радіуса дії.

Джерела Bloomberg вважають, що обіцяні країнами Альянсу поставки зброї можуть не відбутись до осені, коли Україна очікує відновлення російських ударів по критично важливих об’єктах інфраструктури.

Один із посадовців зазначив, що деякі союзники України вчасно не надають військове спорядження українським силам резерву, що негативно впливає на обороноздатність України.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *