17 Вересня, 2024 5:28 am

ЗСУ взяли під контроль важливу трасу у Курській області: росіянам загрожує ще один “котел”

Україна також почала контролювати ще кілька населених пунктів на території Росії.

Після кількох днів затишшя фронт у Курській області почав рухатися, повідомив близький до Міноборони РФ Z-канал “Рибар”. Втім, поки що до кінця не зрозуміло, чи є реальне просування, чи це лише фіксація стану справ, пише “Агентство”.

ЗСУ взяли під контроль кілька населених пунктів у Курській області

Український проект DeepState раніше звернув увагу на населені пункти, які, за даними “Рибаря”, Росія кинула при відступі як зайняті ЗСУ. Інститут вивчення війни (ISW) відносив їх до зони бойових дій.
“Рибар” повідомив про перехід під контроль ЗСУ населених пунктів Бяхово та Вікторівка у Коренівському районі. Також, за даними каналу, нещодавно українські сили стали контролювати розташовані там Гордіївку та Внезапне.

Канал не уточнив, коли саме населені пункти перейшли під контроль ЗСУ. Також канал пише про бої між розташованими північніше Внезапним і Кульбаками.

Контроль ЗСУ над дорогою до Снагості дозволить українським військовим посилити тиск на Коренево, а також розпочати наступ на захід від цих сіл, пише “Рибар”.

При наступі на захід ЗСУ можуть загнати російських військових у пастку, сформовану річкою та кордоном, зазначає канал.

До цього в Курській області спостерігалося кілька днів затишшя, випливає як із повідомлень Z-каналів та даних DeepState та ISW.

Останній серйозний поступ ЗСУ в російському регіоні DeepState фіксував 23 серпня: тоді під контроль українських військових перейшли населені пункти Михайлівка та Бондарівка на схід від Суджі.

Наразі, за даними проекту, українські військові контролюють 834,7 кв км Курської області, ще 422,5 кв км знаходяться у “сірій зоні”.

Усі населені пункти, які у вівторок згадує “Рибар”, розташовані на дорозі, яка веде від кордону до села Снагость і далі до Коренево.

ISW включив цю територію до зони бойових дій на своїй карті ще 17 серпня. DeepState відзначив Бяхово, Вікторівку, Гордіївку та Внезапне як зайняті українськими військами 20 серпня.

Сирський прокоментував операцію у Курській області

Збройні сили України контролюють 1294 квадратні кілометри в Курській області, взявши під контроль 100 населених пунктів регіону, заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, виступаючи на відеозв’язку на форумі “Україна 2024. Незалежність” у Києві.

За його словами, українські військові продовжують просуватися вперед. Вони взяли в полон 594 російські військовослужбовці.

“Курська операція відвернула значну кількість військовослужбовців [РФ]. На цей час ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців уже перекинуто на Курський напрямок, і ця цифра зростає”, — заявив головком ЗСУ.

При цьому він зазначив, що армія Росії нарощує зусилля на Покровському напрямку і намагається знімати частини для перекидання до Курської області з інших напрямків.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *