19 Вересня, 2024 6:17 am

Сирський назвав співвідношення снарядів на фронті: нарешті хороші цифри

ЗСУ вдалось суттєво скоротити розрив у кількості боєприпасів на фронті.

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський дав розлоге інтерв’ю американському CNN. Серед іншого він розповів, що наразі розрив у застосуванні боєприпасів на фронті між ЗСУ та окупантами значно скоротився.

У ворога все ще залишаєтья суттєва перевага фактично у всіх видах озброєння

“Завдяки діям нашого уряду, президента України, міністра оборони, нам вдалося скоротити різницю між боєприпасами, які використовуємо ми і противник. Пропорція становить один до двох, один до двох із половиною. Рік тому цей показник був один до десяти, один до шести”, – розповів Сирський в інтерв’ю CNN.

Водночас він визнав, що у ворога справді є перевага в авіації, у ракетах, в артилерії, у кількості використовуваних боєприпасів, а також в особовому складі, танках і бойових машинах піхоти.

“Але це також мотивує нас. Ми не можемо воювати так само, як вони, тому маємо використовувати насамперед найефективніший підхід, застосовувати свої сили і засоби з максимальним використанням особливостей місцевості, інженерних споруд. А також використовувати технічну перевагу”, – зазначив головком ЗСУ.

За його словами, ЗСУ компенсують різницю в ресурсах за допомогою безпілотних систем, постійно працюючи над їхнім удосконаленням, підвищенням ефективності, поліпшенням системи управління, способів і методів використання.

“Ми намагаємося максимально використати нашу технічну перевагу над противником, щоб нівелювати його чисельну перевагу”, – наголосив головком, додавши, що найкращі підрозділи безпілотних систем зосереджені зараз у Покровському секторі.

Курська операція дає свої результати на Покровському напрямку

“Звичайно, супротивник зосередив на Покровському напрямку найбільш підготовлені свої частини. Але ми позбавили його можливості маневрувати своїми частинами та перекидати свої частини посилення з інших напрямків”, – сказав Сирський.

Він зазначав, попри те що Росія не перекинула з Покровського району багато військ, за винятком однієї бригади морської піхоти, проте ворог більше не може маневрувати резервами, як раніше. Завдяки цьому на інших напрямках відчувається ослаблення ворожого тиску. За словами Сирського, кількість артилерійських обстрілів та інтенсивність наступальних дій знизилися.

“Покровський напрямок, по суті, залишається для нас найпроблемнішим. На інших напрямках ситуація стала більш стабільною. Тому я вважаю, що цю стратегію було обрано правильно, і вона принесе нам бажаний результат”, – резюмував він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *