19 Вересня, 2024 6:21 am

У США сказали, хто може усунути Путіна від влади

Американський генерал вважає, що санкції стануть основною причиною зміни керівництва в РФ.

Колишній командувач армією США генерал-лейтенант Бен Годжес не виключив, що найближче оточення диктатора РФ Володимира Путіна може усунути його від влади, якщо він не зупинить війну в Україні.

Поразка Росії має стати стратегічною метою

Він нагадав, що після початку російського вторгнення в Україну Захід наклав жорсткі санкції на російських олігархів, заборонивши їм виїжджати за кордон і заморозивши їхні активи, пише The Sun.

Це призвело до зриву багатьох міжнародних угод і залишило їх без фінансових ресурсів. Американський генерал не виключає, що ці санкції можуть стати ключовим фактором у падінні Путіна, оскільки олігархи дуже незадоволені такими обмеженнями.

На його думку, російські олігархи з часом можуть втомитися від обмежень, накладених на їхні фінансові ресурси, що може призвести до змін. Він вважає, що коли олігархи не зможуть здійснювати свої бажання, як-от поїздки до коханок або відправлення дітей до престижних шкіл, вони можуть проявити невдоволення і, можливо, навіть вжити заходів проти Путіна.

Генерал зі США уточнив, що важливо ізолювати Росію дипломатично, економічно, політично і у військовому плані. Поразка Росії має стати стратегічною метою і для цього слід зробити все можливе.

У Росії ще є раціональні люди, які розуміють, що відбувається

Годжес додав, що один зі способів усунути Путіна – налаштувати проти нього його ж власних громадян. Він зазначає, що хоча на президентських виборах у березні Путін отримав 87% голосів, зміни можуть відбутися швидко, якщо довіра до нього почне зменшуватися.

Він резюмував, що росіяни мають самі розв’язати це питання, і хоча в Росії немає масштабних протестів, як у Мінську чи Тегерані, можливі зміни можуть відбутися в майбутньому.

Про можливий бунт проти Путіна говорять вже не вперше. Російські фінансові еліти вже давно невдоволені війною в Україні. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко прокоментував імовірність перевороту в країні-агресорі РФ.

Російська еліта одного разу може повернутися проти диктатора Володимира Путіна, заявив він в інтерв’ю виданню The Economist. “У керівництві ще чимало раціональних людей. Вони будуть думати і діяти, коли зрозуміють, що ціна перебування з Путіним вища, ніж відхід від нього”, – каже секретар РНБО.

Водночас він звернув увагу на те, що для України першочерговим є отримання реальних гарантій безпеки.

Як уточнюється в матеріалі The Economist, Литвиненко був у Москві курсантом-криптологом в елітній академії КДБ. А будучи головою Служби зовнішньої розвідки України протягом двох років війни, він займався підривом і отриманням інформації від своїх колишніх колег. Наприкінці березня він обійняв одну з найважливіших посад у країні.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *