19 Вересня, 2024 6:26 am

Під Покровськом загинув майстер народних інструментів та лірник “Довбуша” Сергій Павліченко

Про загибель Грицька Папуги (позивний Сергія Павліченка) повідомили його друзі. Загинув герой поблизу Покровська.

У цивільному житті Сергій Павліченко створював кобзи, бандури та ліри. Брав участь у “Революції Гідності”, а з початком повномасштабного вторгнення пішов на фронт.

Його ліра звучала у фільмі “Довбуш”

Бандурист та очільник гурту “Хорея Козацька” Тарас Компаніченко повідомив про загибель товариша. “Нема слів – біль і сум. Ми називали його в нашому колі старих друзів Грицьком. Грицько Папуга – таке нове козацьке ймення дали йому друзі в часі відродження нашого щирого Вільного Козацтва. Щирий козак, справжній гайдамака, майстер музичних інструментів (бандури, кобзи, ліри та гуслі). Братчик “Щирого братства”, братчик Кобзарського цеху, був в колі Історичного клубу “Чорні Запорожці”,  розповів про шлях Сергія Павліченка його друг.

Він також додав, що герой був активним учасник усіх Майданів та Революцій, отримав поранення у протистоянні з силовиками. Сергій Павліченко став співавтором першого фільму про “Холодноярських гайдамаків-повстанців”, а також допоміг створити кобзу для самого Компаніченка.

“З перших днів повномасштабної війни – доброволець. Спершу ДФТГ, потім військово-бойова бригада. Був тричі поранений. Тепер в сонмі героїв – поліг в борні за Волю України! Царство небесне і вічний спокій! Дякуємо за чин! Прости нас!” – написав Компаніченко.

Режисер Олесь Санін у пам’ять про друга опублікував фото, на якому тримає колісну ліру роботи Павліченка. “Ми були радісні і щасливі. На цій лірі тепер гратимуть учні, діти співецької школи. Її голос звучав у фільмі “Довбуш”. А вчора… порвалася її співаниця. Вчора прийшла звістка, що поклав голову наш братчик за нашу свободу на фронті під Покровськом. Ти завжди був Воїном, завжди Лицарем. Вічна слава, тобі брате. Царства Небесного”, – зазначив режисер.

Військовий ЗСУ Віктор Уколов написав у Facebook Грицько, що “Папуга (Сергій Павліченко) на щиті…” “Помʼяніть хто знав побратима. Загинув біля Покровська. З 1989 року, відколи я його знаю, він ніколи не ховався від небезпеки, бо щиро любив Україну. Вічна йому памʼять і слава”, – написав воїн.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *