19 Вересня, 2024 6:20 am

Сили оборони змушені відходити і окопуватись на нових позиціях на Запорізькому напрямку

Ворог закидає наші позиції артилерією і зрівнює все зі землею.

Окупанти посилено обстрілюють позиції підрозділів Сил оборони на Запоріжжі з артилерії, завдають авіаударів, б’ють ударними дронами та скидами з коптерів — більшість обстрілів в операційній зоні ОУВ «Таврія» припадає саме на Запорізький напрямок. Натомість піхотних штурмів тут відбувається порівняно небагато.

Усі наші позиції випалюються ущент

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів речник ОУВ «Таврія» капітан Дмитро Лиховій.

“Позиції зазнають значного комбінованого інтенсивного вогневого впливу. Навіть з урахуванням того, що там досить широка сіра зона, а бої носять позиційний характер, нашим підрозділам доводиться залишати деякі позиції, тому що вони просто випалюються, руйнуються, — сказав він.

З огляду на це українські захисники змушені переміщатися й облаштовувати нові позиції в інших місцях. Так, зокрема, було на Оріхівському напрямку.

“Про зростання інтенсивності бойових дій свідчить статистика уражень російського особового складу і російської техніки. За вчора було знищено або виведено з ладу в інші способи 69 осіб — це безповоротні, санітарні і полонені разом, — повідомив речник.

Також в операційній зону ОУВ «Таврія» було знищено і пошкоджено 42 одиниці озброєння і військової техніки російських окупантів.

— Тут є чим похвалитися, тому що на Гуляйпільському напрямку, де бойових дій саме на землі не відбувається ще з середини серпня, вдалося вразити один танк і 3 бойові бронемашини, — зазначив Дмитро Лиховій.

У гирлі Дніпра теж гаряче

Також цей військовий відмітив різке загострення ситуації у складній місцевості біля Дніпра На Придніпровському напрямку на Херсонщині в районі плацдармів на лівому березі Дніпра ворог різко наростив інтенсивність штурмових дій. Впродовж минулого тижня противник атакував позиції Сил оборони 60 разів.

“Порівняно з попереднім періодом відносно затишшя — це різке загострення. Противник задіює значні зусилля для того, щоб зайняти сіру зону на так званих островах у цій місцевості, яка складна, порізана вона протоками, гирлами Дніпра, різними водними перешкодами саме на лівому березі”, — сказав він.

Вчора впродовж доби окупанти штурмували позиції Сил оборони 7 разів, сьогодні від початку доби до 16 години — двічі.

Для штурмів у цій складній для організації переміщення місцевості ворог змушений задіювати різноманітні плавзасоби.

“Бойові дії дещо ускладнені потребою в логістиці за допомогою човнів, гідроциклів. Велика кількість цих плавзасобів знищується цілими навіть складами. День у день росіяни там зазнають значних втрат, атакують невеликими групами”, — розповів речник.

Завдяки ефективній бойовій роботі підрозділам Сил оборони вдається стримувати просування ворога і не допускати втрат позицій.

“Нашим підрозділам вдається утримувати позиції на лівому березі Дніпра. Це вже далеко не тільки Кринки — це одразу близько інколи 7 локацій, починаючи від гирла Дніпра і далі на схід від Кринок”, — уточнив Дмитро Лиховій. Він зауважив, що на Лівобережжі Дніпра наші військові дедалі частіше беруть полонених.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *