17 Вересня, 2024 5:19 am

ЗСУ вирішили остаточно добити флот РФ: дрони атакували кораблі у Новоросійську

Цієї ночі у Новоросійську, де ворог сховав свої кораблі, лунали вибухи.

Фото: т-к новини Новоросійська

Новоросійськ атакований безекіпажними катерами. Російська влада звинуватила у цій атаці начебто ЗСУ.  “Йде відбиття атаки”, – заявив очільник міста Андрій Кравченко.

Морські дрони добралися до Новоросійська, там лунають вибухи

Перед тим лунав попереджувальний сигнал “Увага всім!”, що звучить у регіоні. Мер закликав мешканців першої берегової лінії сховатися у безпечних місцях. Також нагадав про правила інформаційної безпеки – не знімати та не викладати фотографії та відеоролики, не розповідати про роботу спеціальних та оперативних служб. Очевидці заявили, що в місті лунала стрілянина.

Крымский ветер

Навіть місцеве телебачення повідомило мешканців, що на місто йде атака безпілотних кораблів.

Супер Новости Новороссийска

Крымский ветер

Україна офіційно ще не коментувала цю нічну атаку. Російські телеграм-канали також не повідомляють про наслідки цього обстрілу бухти Новоросійська. Тож, наразі, не відомо чи вдалось Силам оборони вразити якісь російські кораблі.

Наразі відомо, що місцева влада перекрила для мешканців вхід на усі пляжі міста. Коли відкриють – не повідомляють.

Флот РФ ховається у бухті, яку перекрили баржами

Росія остаточно загнала залишки чорноморського флоту в новоросійськ, а вхід перегородила баржами. OSINT-фахівець МТ Андерсон опублікував супутниковий знімок, згідно з яким усі кораблі чф загнані в Новоросійськ — не вистачає лише одного корабля проекту “буян-м”.

Defense Express пише, що в останній раз Росія виводила кораблі у Чорне може ще 17-го серпня. Від того часу навіть підводні човни ворог тримає у бухті. Також росіяни огородили доступ до кораблів баржами.

“ЗСУ контролюють морські шляхи, а російський флот ховається в Новоросійську, – розповідає капітан 3 рангу, керівник пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук. – ЗСУ повністю контролюють Азовське море, через що російські кораблі були змушені вийти з цих вод. Противник боїться ударів з боку України, тож тримає свої бойові одиниці у безпечному місці. У Чорному морі російський флот також діє обережно: підводні човни та фрегати залишаються на охороні в Новоросійську, звідки запускають ракети та швидко повертаються на базу”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *