19 Вересня, 2024 6:21 am

Названо 13 міст світу, які можуть зникнути під водою до 2050 року

У новому звіті Climate Central названо 13 міст світу, які мають найвищий ризик затоплення в найближчі десятиліття

Згідно з новим звітом Climate Central, міста по всьому світу ризикують опинитися під водою до 2050 року через стрімке підвищення рівня моря та інші природні катаклізми. Основна загроза існує для густонаселених мегаполісів, розташованих на узбережжях або в районах, схильних до повеней. Про це повідомляє видання МЕТRО.

До списку потрапили такі міста, як Амстердам у Нідерландах, що завжди славився своєю низькою територією, та Венеція, яка щороку потерпає від все більшої кількості повеней. Маямі в США, Хошимін у В’єтнамі, Шанхай у Китаї та Басра в Іраку також під загрозою.

У звіті йдеться, що серед причин таких ризиків – глобальне потепління, танення льодовиків, підвищення рівня океанів та погіршення стану інфраструктури. Наприклад, в Амстердамі, де найнижча точка країни розташована на 6,7 метра нижче рівня моря, навіть високорозвинена система захисту від повеней може не справитися із загрозою підвищення рівня моря.Play Video

Велике занепокоєння також викликають такі міста, як Бангкок у Таїланді, який може втратити значну частину своїх прибережних територій вже до 2030 року. Крім того, Мале на Мальдівах ризикує бути повністю затопленим через підвищення рівня Індійського океану.

Звіт Climate Central також попереджає, що навіть такі великі міста, як Нью-Йорк або Лондон, у довгостроковій перспективі можуть опинитися під загрозою затоплення, якщо глобальні заходи із захисту від змін клімату не будуть впроваджені

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *