19 Вересня, 2024 6:17 am

У РФ засудили інженера оборонного заводу за наnuсu на бирках ключів “Слава Україні” і “Путін 3л0дій”

Через “антиросійські написи” припиняли роботу підприємства з проєктування ракет.

У РФ до трьох років позбавлення волі засудили провідного інженера державного машинобудівного конструкторського бюро “Райдуга” ім. Березняка, яке розташоване в підмосковній Дубні. Сергій Красюк писав на бирках ключів “Слава Україні” і “Путін злодій”.

Як пише “Астра”, щодо провідного інженера конструкторського бюро з розроблення та виробництва крилатих ракет порушили кримінальну справу про “дискредитацію” армії РФ за брелок на ключі. Зокрема, 46-річному Сергію Красюку інкримінували ч. 2 ст. 280.3 КК РФ. Приводом для кримінального переслідування стали “антиросійські написи” на брелоку від ключа до сейфа для зберігання телефону на підприємстві. За версією слідства, нібито інженер наніс ці написи на брелок, а їх “прочитали” колеги.

Пізніше стало відомо, що чоловіка затримали в Дмитрові. Йому інкримінували “повторну дискредитацію, що спричинила небезпечні наслідки” і відправили під домашній арешт.

Наразі стало відомо, що Дубненський міський суд призначив Красюку покарання – три роки позбавлення волі.

За версією слідства, наприкінці січня чоловік наніс написи “Слава Україні”, “Перемога буде в України” і “Путін – злодій” на бирки ключів від комірок для зберігання мобільних телефонів на підприємстві. Після цього начальник охорони заблокував двері і провів повну евакуацію співробітників заводу. У підсумку МКБ “Радуга” не працювало 50 хвилин, що призвело до збитків у 237 тисяч рублів. Саме це стало приводом для порушення справи про “дискредитацію” армії, що призвела до перешкод роботі (ч. 2 ст. 280.3 КК).

“Красюк визнав провину, у скоєному розкаявся і відшкодував збитки оборонному підприємству в повному обсязі ще на стадії попереднього розслідування. Представник заводу на судовому засіданні також пояснив, що шкоду підприємству відшкодовано в повному обсязі. Крім того, у Красюка двоє неповнолітніх дітей. З цих причин захист наполягав на призначенні покарання, не пов’язаного з позбавленням волі”, – пише ресурс.

Попри це, суд постановив відправити Красюка в колонію, його взяли під варту в залі суду.

АТ “ДержМКБ “Радуга” ім. А. Я. Березняка” – російське проєктно-конструкторське бюро, що спеціалізується на розробленні та виробництві крилатих ракет різного призначення. Розташоване в місті Дубна. Входить до складу держкорпорації “Тактичне ракетне озброєння”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *