19 Вересня, 2024 6:22 am

ЗСУ влучили у ворожий склад боєприпасів біля Маріуполя: детонація БК тривала чотири години (відео)

За попередньою інформацією крім складу БК вражено також ворожий розрахунок ППО.

Фото: Андрющенко Time

Російське МО відрапортувало, що цієї ночі успішно було збито усі безпілотники ЗСУ над прикордонними областями РФ. Але про окупований Маріуполь, який вони вважають своєм, скромно промовчали, а саме там відбулось все найцікавіше.

Вогонь було видно за 10 кілометрів

В окупованому Маріуполі у ніч на 13 вересня повідомляли про вибухи й детонацію на складах із боєприпасами російських загарбників. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

“Приліт в Маріупольському районі. Атака триває вже пів години, російське ППО не здатне. Влучання в трикутнику с. Портовське – с. Рибацьке та Мелекіне (знову). Наявна детонація одразу після влучання. Зарево бачать за 10 км від точки влучання в Мангуші”, – зазначив він.

Також є влучання між Мангушем та Маріуполем. За словами Андрющенка, “масова детонація по всіх точках”.

У наступному повідомленні Петро Андрющенко розповів детальніше про наслідки влучань по ворожому складу боєприпасів.

“Маріупольска бавовна. Наслідки на ранок. Підтверджене влучання по складу з БК та ракетами для систем ППО в хуторі Глибоке (трикутник Мелекіне-Портовське-Рибацьке, як і повідомляли вчора).
Детонація тривала до 5.20 ранку. Поредньо можливо ураження чергового розрахунку ППО, деталі встановлюємо.

Наразі розглядається питання евакуації с. Портовське. Все перекрито військовими. Мангуш. Виїзд в бік Маріуполя перекрито, частково закрита траса Мангуш-Маріуполь. За спостереженням з місця – трває перебазування в режимі термінова евакуація після ураження. Подробиці згодом. Інші наслідки будуть встановлені протягом дня”, – повідомив Андрющенко.

Понад 1200 вбитих і поранених окупантів

За даними Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 13 вересня за добу на фронті російські загарбники втратили 1220 одиниць особового складу вбитими та пораненими. Крім того Силам оборони вдалось знищити 18 танків, 48 бойових броньованих машин, 52 артилерійські системи, 79 автомобілів і автоцистерн.

Також в Генштабі розповіли про ситуацію на полі бою. Зокрема, протягом минулої доби було зафіксовано 143 бойових зіткнення. З них чотири штурми ворога відбулося на Харківському напрямку в районі населеного пункту Вовчанськ.

Ще вісім атак окупанти провели на Куп’янському напрямку неподалік Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Стельмахівки та Лозової. На сусідньому Лиманському напрямку окупанти атакували шість разів у бік Невського та Дружелюбівки. 

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали п’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського. Натомість на Краматорському напрямку окупанти атакували чотири рази у районах Часового Яру та населеного пункту Ступочки. Ще шість атак окупанти здійснили на Торецькому напрямку.

Складною залишається ситуація на Покровському напрямку, де Сили оборони відбили 36 атак ворога. Найбільша концентрація ворожих атак була в районах Гродівки та Новогродівки. 

Основний акцент окупанти робили минулої доби на Курахівському напрямку, де провели 64 атаки. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Костянтинівка та Георгіївка, де відбулося близько 75 відсотків усіх боїв.  

Ще п’ять штурмів ворог здійснив на Времівському напрямку в районах Водяного та Золотої Ниви. Водночас на Оріхівському напрямку окупанти атакували в районі Роботиного. А на Придніпровському загарбники шість разів невдало намагалися витіснити українські війська.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *