17 Вересня, 2024 5:16 am

Чим завершились важливі переговори України і США у Вашингтоні

Українська офіційна делегація повідомила партнерів, що потрібно зробити найближчим часом для перемоги.

У рамках візиту до США українська делегація на чолі з віцепрем’єркою – міністеркою економіки України Юлією Свириденко провела зустріч із радниками з національної безпеки США, Великої Британії, Німеччини та Франції.

Зараз настав особливий момент для української перемоги

Як повідомляє пресслужба глави держави, з українського боку також узяли участь глава Офісу президента Андрій Єрмак, міністр оборони Рустем Умеров, посол України в США Оксана Маркарова.

Зі свого боку, делегацію США очолив радник президента з питань національної безпеки Джейк Салліван, Великої Британії – радник із національної безпеки Тімоті Барроу, Німеччини – радник канцлера з питань зовнішньої та безпекової політики Єнс Плетнер, Франції – зовнішньополітичний радник президента Еммануель Бонн.

“Сторони обговорили зусилля щодо подальшого зміцнення української протиповітряної оборони та захисту енергосистеми”, – повідомляє пресслужба.

Водночас Єрмак наголосив, що для України критично важливо якнайшвидше отримати необхідну зброю та спорядження.

“Наші з вами координація і спільні зусилля дуже важливі. Ми разом уже пройшли довгий шлях і багато чого зробили. Але зараз настав особливий момент, коли потрібно докласти максимум зусиль, щоб Україна перемогла. Важливо правильно використати цей момент”, – зазначив глава ОП.
Він додав, що радники пройшли довгий шлях заради зустрічі і подякував їм за спільну роботу.

Також Умеров розповів про ситуацію на полі бою і потреби Сил оборони України.

“Під час зустрічі також йшлося про розширення можливостей спільного виробництва зброї та інвестиції союзників в оборонно-промисловий комплекс нашої держави”, – наголошується в повідомленні.

Під час зустрічі із зовнішньополітичним радником віцепрезидента США Філіпом Гордоном було обговорено питання постачання зброї та посилення протиповітряної оборони.

“Глава Офісу президента наголосив: в умовах посилення ракетного терору з боку РФ Україні важливо якнайшвидше отримати необхідну зброю і спорядження”, – ідеться в повідомленні.
Співрозмовники також обговорили посилення української протиповітряної оборони, збільшення кількості артилерії та бойової авіації, формування нових бригад і забезпечення їхніх потреб, а також реалізацію Формули миру.

Єрмак подякував за участь у першому Саміті миру віцепрезидентці США Камали Гарріс, а також за те, що, незважаючи на підготовку до виборів, вона та її команда уважно стежать за процесом реалізації Формули миру.

США отримали список аеродрмів РФ, які Україна хоче знищити

Міністр оборони Рустем Умєров під час зустрічі з високопосадовцями Сполучених Штатів передав список цілей у глибині території РФ, які Київ хоче уражати американськими далекобійними ракетами ATACMS. Про це Умєров казав  в інтерв’ю CNN, пише “Європейська правда”.

Голова Міноборони розповів, що говорив із американськими посадовцями у Вашингтоні про зняття обмежень на використання Україною далекобійної зброї для нанесення ударів вглиб території Росії.

“Ми пояснили, які засоби нам потрібні для захисту громадян від російського терору, який росіяни нам чинять, тому я сподіваюся, що нас почули”,  – зазначив він.

Також Умєров сказав, що американській стороні надали список цілей, які Київ хоче уражати ракетами ATACMS – такий крок кількома днями раніше анонсували американські ЗМІ.

“Ми показуємо, що аеродроми, які вони (росіяни. – ред.) використовують для ударів по наших містах, перебувають у межах дальності глибоких ударів”.

Умеров запевнив, що Україна продовжить наполягати на знятті обмежень, щоб захистити українських цивільних та інфраструктуру.

“Вони (росіяни. – ред.) вбивають наших громадян. Ось чому ми хочемо стримати їх, ми хочемо зупинити їх, ми не хочемо дозволити їхній авіації наблизитися до наших кордонів, щоб бомбити міста”, – пояснив Умєров.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *