19 Вересня, 2024 6:21 am

У ЗСУ катастрофічна ситуація із запчастинами до західної артилерії. Багато САУ простоюють через критичний знос стволів- Bild

Самохідні артилерійські установки – одна з найважливіших систем озброєння українських сил оборони на фронті, однак через брак запчастин і неможливість провести ремонт значна частина їх простоює, пише Bild.

“Українські солдати скаржаться на брак запчастин для вже поставлених систем – за інформацією BILD, значна частина САУ, поставлених Німеччиною, Нідерландами та Італією, наразі не працює через зношення”, – ідеться в статті.

Як розповіли виданню два командири українських артилерійських підрозділів, ситуація із запчастинами катастрофічна, а зношуються САУ дуже швидко через інтенсивне використання, особливо це стосується стволів. Під час стрільби артилерійськими снарядами на ствол діють величезні сили, які доводиться замінювати після певної кількості пострілів, оскільки система стає менш точною.

“Через деякий час ми зафіксували необхідність заміни стволів. Але заміна  відбувається повільно – почасти тому, що не вистачає запасних частин”, – говорить один з артилеристів.

За інформацією BILD, наразі Німеччина постачає невелику кількість стволів, щоб зробити хоча б частину українських САУ, які досі виходили з ладу, знову придатними до бою.

Але відстріляні стволи – не єдина проблема, за словами українських артилеристів. Інші частини деяких САУ також потребують заміни, але закупівля запасних частин також не затримується через бюрократичні перешкоди.

“Абсурдно, що нині через відсутність запасних частин вийшло з ладу більше систем озброєння, ніж через ворожий вогонь”, – зазначає Маркус Фабер, голова Комітету з оборони Німеччини.

За словами Фабера, хоча цього року буде поставлено більше самохідних гаубиць, однак якби достатня кількість запасних частин була поставлена вчасно, Україна зараз мала б більше систем для своєї оборони.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *