19 Вересня, 2024 6:28 am

Британська розвідка показала наслідки удару по аеродрому “Маринівка” в Росії

Міністерство оборони Великобританії опублікувало супутникові знімки авіабази під Волгоградом. На них видно наслідки атаки 22 серпня: тоді Служба безпеки України спільно із Силами спецоперацій уразили базу дронами.

Фото: x.com/DefenceHQ

Додамо, що розташована “Маринівка” за 440 кілометрів від лінії фронту.

Британська розвідка показала наслідки удару по аеродрому

Український удар по авіабазі Маринівка у Волгоградській області Росії 22 серпня 2024 року призвів до масштабних руйнувань ключової інфраструктури та обладнання, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у X (Twitter).

За даними британської розвідки, результатом удару стали: чотири зруйновані укриття для літаків, три пошкоджені укриття для літаків, зруйнований антенний обтічник, зруйновані допоміжні будівлі та знищені відкриті сховища.

Зазначимо, що в ніч на 22 серпня безпілотники атакували військовий аеродром “Маринівка” у Волгоградській області РФ. Супутники NASA зафіксували три пожежі на території авіабази. Місцеві росіяни скаржилися, що після атаки дронів СБУ та ССО їхній військовий аеродром виглядає, як кадри з фільму про апокаліпсис. Саме Маринівку у Волгоградській області ворог активно використовує для бомбардувань лінії фронту в Україні.

“Так зване СВО настільки йде по плану, що місцеві жителі всю ніч та ранок слухали, як вибухають склади з авіаційними КАБами, боєкомплектом та паливо-мастильними матеріалами. Над територією аеродрому підіймаються стовпи чорного диму та лунає потужна детонація. СБУ з хірургічною точністю працює по аеродромах, з яких ворог атакує Україну. Кожна така реалізація
знижує перевагу росіян в повітрі та значно обмежує їхні авіаційні спроможності”, – зазначило джерело в СБУ.

На “Маринівці” базуються Су-34

Військовий аеродром “Маринівка” – місце базування винищувачів-бомбардувальників Су-34. Пожежу на території аеродрому “Маринівка”, де базуються винищувачі-бомбардувальники Су-34, зафіксувала система моніторингу вогню NASA. У відомстві уточнюють, що пожежа спалахнула, серед іншого, на місці, де стоять літаки.

Раніше волгоградський губернатор Андрій Бочаров повідомив про нічну атаку безпілотників, внаслідок якої виникла пожежа на військовому об’єкті поблизу села Маринівка Калачівського району.

Жителі Калач-на-Дону – він розташований за 25 кілометрів від Маринівки – стверджували, що чули вибухи з аеродрому. Голова Калачівського району Роман Горбатий у своєму телеграм-каналі написав, що місцева влада готується до евакуації села Жовтневе, розташованого неподалік аеродрому. Автобуси та укриття, за словами чиновника, були підготовлені, але евакуацію так і не провели “через відсутність потреби”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *