17 Вересня, 2024 5:19 am

ЗСУ відновили позиції під Покровськом: американські аналітики про ситуацію на Донеччині

На цій ділянці фронту тривають бої.

Українські Збройні сили нещодавно відновили раніше втрачені позиції на Покровському напрямку – під Покровськом – у Донецькій області. 

Про це повідомили у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що опубліковані напередодні, 6 вересня, геолокаційні кадри свідчать про те, що ЗСУ відновили позиції в південно-західній Галицинівці та західній Михайлівці.

Покровський напрямок. Карти ISW. / ©
Покровський напрямок. Карти ISW.

Американські фахівці згадують заяву бригади Нацгвардії “Азов” про те, що ЗСУ відновили контроль над невизначеною частиною Нью-Йорка. Це, наголошують в ISW, свідчить про те, що російські окупанти не контролюють весь населений пункт. Втім, американські експерти додають, що поки не бачили нещодавно опублікованих кадрів українських сил, які діють у Нью-Йорку.

“Карти ISW зображують максималістське просування Росії в районах, де, за оцінками ISW, російські сили діяли або атакували, але не контролювали їх”, – йдеться у звіті.

Також 6 вересня один російський так званий “воєнкори” заявив, що ЗСУ почали контратаку біля Торецька та Нью-Йорка, а  також – що українські війська мають резерви, щоб вплинути на темпи наступу РФ на цьому напрямку.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *