19 Вересня, 2024 6:25 am

Ворог вже тиждень не атакує Курахове, бо немає чим, – військовий

Окупанти ніяк не можуть накопичити сили для повноцінного штурму на місто.

У напрямку міста Курахове (Покровський район Донецької області) ворог не здійснював штурми вже тиждень, бо не може накопичуватися. Про це розповів пресофіцер 33-ї ОМБр Назар Войтенков в ефірі КИЇВ24.

Оператори БПЛА кожного дня знищують ворога і не дають йому піти в атаку

“Останні штурми відбувалися щонайменше тиждень тому, коли безпосередньо виїжджає броньована техніка, коли висаджується група десанту, коли вони намагаються забігти в посадки”, – наголосив він. 

Войтенков зазначив, що Курахове опинилося в зоні трьох точок наступу – з Мар’їнки, з напрямку Вугледара і з Селидівського напрямку.

“Росіяни не змінили своїх позицій на підступах до міста Курахове – окупована Георгіївка, наступний населений пункт Максимільянівка, де вже приблизний “нуль”, а далі Курахове. Нашій бригаді і дружнім підрозділам вдається стримувати їх атаки”, – наголосив він.

За його словами, оператори БПЛА щодня знищують росіян, які ховаються в посадках. “Перебігли якоюсь малою групою, спробували десь замаскуватися, засісти в якийсь бліндаж, але це укриття ми “накриваємо”, – розповів Войтенков. При цьому додав, що в бригаді є вдосталь боєприпасів для того, щоб в росіян не було шансів сховатися, накопичуватися і далі знову просуватися.

“Все що вони можуть – це вибігти групами, зібрати трохи більше сил – умовно до десятка і спробувати просуватися в наші посадки”, – зазначив пресофіцер.

Окупанти винайшли “робота” з пластикових труб

Він розповів про хитрощі, до яких нещодавно вдалися росіяни – вони склали з пластикових труб конструкцію прямокутну, обтягнули її маскувальною сіткою і під цим могли сховатися два окупанти, які намагалися в денний час полем пересуватися. “З неба видається, що це якась роботизована система, але це були окупанти і ми їх скидами гранат накрили”, – зазначив Войтенков.

За повідомленням Генштабу протягом минулої доби зафіксовано 164 бойових зіткнення. Найбільше атак ворога відбито на Покровському напрямку.

8 вересня ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 73 авіаційних удари (задіяв, зокрема, 94 КАБ), здійснив 4770 обстрілів, понад 190 з них – із реактивних систем залпового вогню.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Петропавлівка та Глушківка Харківської області; Дружба, Водяне, Новодонецьке та Олександропіль Донецької області; Кам’янське, Лобкове Запорізької області та Одрадокам’янка на Херсонщині.

На Покровському напрямку наші захисники відбили 39 атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селідового, Маринівки та Михайлівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Долинівки, Українська, Георгіївки та Костянтинівки. Загалом загарбники 30 разів намагалися прорвати оборону наших військ на цьому напрямку.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *