19 Вересня, 2024 8:17 pm

Що має зробити кожна родина перед похолоданням: енергетики опублікували інструкцію

Українцям перед опалювальним сезоном варто утеплити будинок чи квартиру, перевірити обладнання, в тому числі котли. Також енергетики радять підготувати кімнату, яку будете опалювати у випадку, якщо не вдасться опалювати все житло.

Про це йдеться в порадах, опублікованих на сайті “Київтеплоенерго”. Їх розробили, керуючись інформацією, зібраною профільним міністерством. Так, перше, що треба зробити, це зменшити тепловтрати в квартирі чи будинку.

“Проведіть профілактику металопластикових вікон, ущільніть вікна та двері. Визначте одну кімнату для обігріву на випадок надзвичайної ситуації”, – йдеться в рекомендаціях.

Наступний крок – перевірка обладнання. Для цього варто звертатись до фахівців, які мають необхідні знання, а у випадку з газовим обладнанням – ліцензії.

“Викличте фахівця для перевірки розеток, проводки та електроприладів. Якщо у вас індивідуальне опалення, проведіть технічне обслуговування котла”, – йдеться в порадах.

Окремий етап підготовки стосується батарей. “Відсуньте меблі від батарей, зберіть штори, зніміть декоративні панелі. Наклейте тепловідбивний екран (фольгований матеріал) на стіну за батареями”, – зазначають в матеріалах.

Крім того, варто підготувати додаткові джерела тепла. Перевірте стан теплої підлоги, обігрівачів, кондиціонера. Проведіть технічне обслуговування кондиціонера та дізнайтесь, чи може він обігрівати та при яких температурах.

Останній етап – подбайте разом із сусідами про утеплення під’їзду та будинку. Прослідкуйте за збереженням тепла у під’їздах, підвалах та горищах. Трубопроводи мають бути утеплені. Всі вікна та двері мають щільно зачинятися.

“Підготуйте план, домовтеся з родичами, сусідами, друзями про спільні дії на випадок надзвичайної ситуації. Об’єднайтеся, щоби обігрітися”, – зазначають в відомстві.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *