17 Вересня, 2024 5:28 am

Окупанти не змогли вибратися з котла поблизу Вовчанська: як вони виживають

Окупанти протягом декількох місяців залишаються заблокованими на агрегатному заводі біля Вовчанська. Для виконання завдань логістики вони використовують безпілотники.

На агрегатному заводі у районі Вовчанська вже декілька місяців заблоковані українською армією російські військові. Про це заявив речник ОТУ “Харків” Віталій Саранцев в ефірі телемарафону.

Росіяни залишаються у пастці поблизу Вовчанська 

За його словами, для виконання завдань логістики окупанти використовують безпілотники, як, наприклад, на заблокованій ділянці у районі Вовчанська, а саме на агрегатному заводі. Там вже декілька місяців перебуває російський підрозділ, заблокований українськими військами, зазначив Саранцев.

“На самому початку там було близько 40 військовослужбовців. Вони там зазнають втрат. Є у них і загиблі, і поранені. Є поранені лежачі, є поранені ті, які спроможні вести бій. Певна кількість їх там залишається, точну цифру я не можу сказати з певних міркувань”, – розповів речник ОТУ “Харків”.

Окупанти посилили штурмові групи у Вовчанську

Російські окупанти посилюють штурмові групи у Вовчанську Харківської області. Про це йдеться у зведенні оперативно-тактичного угруповання Харків.

Зокрема, загарбники обстріляли місто з важкої вогнеметної системи ТОС-1А Сонцепьок та РСЗВ. За даними військових, триває два бойових зіткнення у районі Вовчанська та Глибокого.

“На Харківському напрямку ситуація залишається напруженою, Сили оборони України продовжують відбивати атаки російських окупаційних військ, контратакують та вживають заходів для посилення стійкості оборони”, — йдеться в повідомленні.

У районі населеного пункту Глибоке окупанти посилили повітряну розвідку за допомогою БпЛА та направили додатковий особовий склад на передові позиції. Поблизу Лук’янців росіяни удосконалюють систему зв’язку та проводять заходи логістичного забезпечення.

Генштаб ЗСУ 25 серпня підтвердив, що на Харківському напрямку точилися три бої поблизу Глибокого та Вовчанська. “На Куп’янському напрямку ворог атакував 14 разів. Сили оборони відбивали штурмові дії неподалік Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки та Глушківки”, – повідомив Генштаб.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *