17 Вересня, 2024 5:16 am

ЗСУ підбили ще один ворожий вертоліт на Курщині FPV-дроном

Російським пілотам вдалось посадити вражену машину, щоправда більше вона не полетить.

Фото: т-к Піонер запасу

Черговий російський вертоліт Мі-8 став жертвою українського FPV-дрона. Повідомляється, що борт підбили бійці СБУ. Двокілограмовий український FPV-дрон збив 12-тонний російський вертоліт Мі-8.

Тепер збиття гелікоптерів дронами стає нормою

За попередньою інформацією, машина вартістю 15 мільйонів доларів стала ще однією жертвою FPV-дрона, написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

“На сьогоднішній день російські вертольоти збиваються здебільшого саме FPV-дронами, що визнають навіть російські “воєнкори”. Не так багато часу минуло, коли “Птахи Мадяра” намагалися збити на Херсонщині Ка-52, але не вийшло. Перші спроби, перші проби пера. Тепер це норма”, – зазначив він.

Як повідомив український волонтер Сергій Стерненко, ймовірно, борт збили воїни М2 ЦСО “А” СБУ: “Був змушений екстрено сідати, екіпаж вижив. Поки що”.

Російські пабліки також підтвердили втрату ще одного гелікоптера Мі-8, який, ймовірно, був збитий за допомогою fpv-дрону.

“Воїни підрозділу М2 Центру спеціальних операцій СБУ на Курщині змогли вдарити вашим FPV по ще одному російському гвинтокрилу. Цього разу Мі-8 отримав удар у хвостову частину дроном із потужною осколковою БЧ. Подальша доля Мі-8 невідома, але він перестав працювати у вказаному районі. Бачимо також і над чим треба попрацювати, щоб російські гвинтокрили падали частіше та без шансів на виживання. Так і буде”, – йдеться у повідомленні.

ЗСУ 10 місяців тренувалися, щоб у такий спосіб збивати гелікоптери

“Українські війська щомісяця розгортають понад 100 000 вибухонебезпечних FPV-дронів по всій лінії фронту. Безпілотники врізаються в бронетехніку, переслідують відкриту піхоту та ведуть артилерійський вогонь назад, щоб націлитися на російські гаубиці”, – пише Forbes.

Вперше підбити російські гелікоптери в польоті українські оператори БпЛА пробували ще у вересні, стверджують журналісти. “Ймовірно, знадобилося щонайменше 10 місяців спроб, перш ніж оператор українського безпілотника нарешті вразив російський вертоліт. Місяці промахів зрозумілі. Гелікоптер може летіти зі швидкістю понад 240 км на годину на висотах, що перевищують тисячі метрів – це надто швидко та надто високо, щоб двокілограмовий дрон міг зробити чистий постріл без величезної кваліфікації чи удачі з боку оператора”, – пише Forbes.

Українці помітили 12-тонний російський гелікоптер з трьома членами екіпажу на борту, який виконував ударні, транспортні та медично-евакуаційні місії, коли він ще був низько.

“Російські військові мають сотні гелікоптерів, ще одна втрата для росіян не катастрофічна. Враховуючи, скільки безпілотників FPV українці розгортають щомісяця, загроза російським вертольотам може посилитися – дуже сильно”, – підсумували журналісти.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *