17 Вересня, 2024 5:20 am

ЗСУ взяли окупантів в оперативне оточення на Курщині, додаткова інформація, – Forbes

Захисники України взяли в оперативне оточення частини 18-ї мотострілецької дивізії Російської Федерації. Про це повідомляє Forbes.

Окупанти потрапили в оперативне оточення

Видання інформує, що українські десантники намагаються взяти під контроль село Мала Локня, що розташоване поблизу міста Суджа. Під час штурму Малої Локні захисники України обійшли позиції росіян між цим селом і Руським Порічним, перерізали дорогу між ними і завдяки таким діям взяли в оперативне оточення частини 18-ї мотострілецької дивізії РФ.

Forbes з посиланням на Десантно-штурмові війська ЗСУ повідомляє, що наші воїни штурмували Малу Локню і застосовували, зокрема, бойову машину піхоти Marder. “Досить добре обладнані вогневі точки та бойові позиції росіян потрапили під потужний удар поліських десантників. Противник зазнав значних втрат у живій силі, техніці та інших матеріальних засобах”, – ідеться у повідомленні.

Скільки військових Росія стягнула в Курську область

Угруповання військ, яке Росія наростила на Курському напрямку фронту, становить у межах 25 тисяч чоловік особового складу. Такі дані озвучив військовий експерт Сергій Згурець.

“Якщо інтегрувати дані з різних джерел, то можна стверджувати, що на західному напрямку, це напрямок у бік Глушківського району, сконцентровано десь до 5 тисяч особового складу противника. Центральна зона з напрямком на Льгов і Рильськ – близько 8 тисяч особового складу РФ різних підрозділів, включно з оперативними резервами противника. І східна частина, це стосується на схід від Суджі, де сконцентрована найбільша кількість сил противника – до 11 тисяч”, – цитує Згурця УНІАН.

За його словами, дії на цьому напрямку важливі для Сил оборони, але не менш важливо забезпечити баланс сил і потреб ЗСУ на інших напрямках фронту: “З огляду на те, що і Покровський, і Торецький напрямки зараз вкрай значущі для нашої лінії оборони”.

“Ситуація перебуває в динаміці і багато важливих речей ще відбуватимуться в найближчому майбутньому. Не можу не згадати, що наші наступальні дії є першим випадком, коли на територію РФ з часів Другої світової війни заходять військові підрозділи іншої країни”, – додав Згурець.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *