17 Вересня, 2024 5:28 am

Захід порушив обіцянки щодо України, – Bloomberg

Деякі союзники України досі не виконали зобов’язання, які підтвердили на саміті Альянсу у Вашингтоні. Йдеться, зокрема, про відправлення щонайменше п’яти додаткових систем ППО дальнього радіуса дії.

Деякі країни-учасниці НАТО не встигають виконати обіцянки стосовно прискорення поставок систем протиповітряної оборони та іншого військового обладнання Україні. Про це агентству Bloomberg розповіли поінформовані джерела.

Війна в Україні: які обіцянки не виконав Захід

За словами джерел, деякі союзники України досі не виконали зобов’язання, які підтвердили на саміті Альянсу у Вашингтоні. Йдеться, зокрема, про відправлення щонайменше п’яти додаткових систем ППО дальнього радіуса дії.

Джерела Bloomberg вважають, що обіцяні країнами Альянсу поставки зброї можуть не відбутись до осені, коли Україна очікує відновлення російських ударів по критично важливих об’єктах інфраструктури.

Один із посадовців у розмові з Bloomberg зазначив, що деякі союзники України вчасно не надають військове спорядження українським силам резерву, що негативно впливає на обороноздатність України.

ППО України посилять

Зазначимо, що протиповітряну оборону України для захисту від російських атак буде посилено. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

За словами глави держави, він обговорив роботу з партнерами над ППО та новими системами для України. “Ми готуємо посилення”, – каже президент.

Зокрема, Україна працює над тим, щоб країни-сусіди, які є членами НАТО, допомагали їй збивати російські ракети та дрони.

Як відомо, Україні потрібно 25 зенітних ракетних комплексів Patriot, щоб повністю закрити небо України. “Я можу вам сказати, скільки взагалі нам потрібно Patriot, – сказав Володимир Зеленський. – З погляду структури нашої протиповітряної оборони, щоб повністю закрити Україну, на думку наших військових, нам потрібно 25 Patriot. Це повністю закрите небо України. Я не можу вам сказати, скільки у нас їх є, або буде”, – заявив він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *