17 Вересня, 2024 5:17 am

Українські дрони долетіли до Мурманської області РФ, де розташований аеродром “Оленья” 

Безпілотники встановили новий рекорд. Відео потрапило у мережу.

Про те, що у Мурманській області виявлено “повітряну загрозу застосування безпілотника”, повідомив голова регіону Андрій Чибіс.

За його словами, всі необхідні заходи щодо підвищення безпеки вжито. Інших подробиць Чібіс не навів.

БПЛА долетіли до “Оленьї”, де базуються Ту-95

Як повідомив представник Росавіації, з 15:38 за московським часом у двох аеропортах, Мурманськ та Хібіни, запроваджено тимчасові обмеження для забезпечення безпеки повітряних суден, передає портал “Медуза”.

Раніше колишня координаторка штабу Навального у Мурманську Віолетта Грудіна опублікувала надіслане їй очевидцями відео, на якому український безпілотник летить у районі закритого військового селища Високий.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО

Українські дрони встановили новий рекорд в РФ

Наліт, під час якого українські дрони вперше атакували об’єкти за полярним колом, став рекордним далеко від початку війни: відстань від кордону до селища Високий складає 1850 км.

Попередній рекорд — 1800 км — ЗСУ встановили наприкінці травня, коли атакували Орськ в Оренбурзькій області, де розташована станція радіолокації раннього попередження про ядерний удар (РЛС «Воронеж»). До цього найдальшою метою українських безпілотників був об’єкт у місті Салават Республіки Башкортостан, який знаходиться за 1660 км від російсько-українського кордону.

За даними Mash, дрон, що атакував Мурманську область, міг летіти з Чернігова. Аналогічний БПЛА моделі A22 “Летюча лисиця”, за словами місцевих жителів, бачили в регіоні напередодні. В аеропортах Мурманська та Апатит через наліт було введено обмеження на використання повітряного простору.

Фактично, з урахуванням непрямого маршруту, дрон подолав близько 2000 км і це стало можливим через “величезні дірки” в російській системі протиповітряної оборони, пише “Військовий інформатор”.

“Пролетіти таку велику відстань ціль могла завдяки грамотно складеному маршруту з урахуванням карт коротких позиційних районів ППО та роботи їх РЛЗ”, — нарікає автор каналу.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *