17 Вересня, 2024 5:23 am

Віддав життя за Україну: у боях на Луганщині загинув колишній сільський голова з Волині

На одному зі східних напрямків фронту в боях загинув воїн Василь Забокрицький із Волинської області. В минулому він був сільським головою, а також брав участь в АТО.

Захисникові навіки лишився 51 рік. Про втрату повідомили у Вишнівській сільській територіальній громаді Ковельського району.

Василь Васильович Забокрицький, 1973 року народження, зростав у великій родині: мав троє братів і сестру. Односельці згадують його як дуже роботящого чоловіка, котрий усе вмів і у котрого всюди був порядок.

“А яких донечок виховали разом з дружиною. Три красиві, розумні, самодостатні дівчинки. Дві старші доні закінчили школу з золотими медалями, найменшенька перейшла в 11 клас. Чи це не показник доброго батька?… На жаль, тепер у дівчаток залишиться лише пам’ять про тата та спогади з дитинства…” – написала Катерина Мокренко.

До об’єднання громад Василь Забокрицький очолював Штунську сільську раду (2006-2015 роки). Але в рідному селі його частіше називали “наш АТОвець”. Адже війна для нього почалася ще 10 років тому: під час Антитерористичної операції (ООС) на Донбасі він служив у ЗСУ за контрактом.

Відтоді військовий ненадовго повернувся в рідний дім, оскільки від першого ж дня повномасштабного російського вторгнення знову пішов захищати рідну землю.

Воїна поважили побратими, бо він завжди ставив їх на перше місце, казав: “Шкода їх, молодих, вони ще й не жили толком. Тому краще я піду, аніж вони”.

“Толковий був чоловік. Востаннє бачилися з ним під Константинівкою… 10 хв. Бо дуже спішив, хлопці чекали…” – зазначив волонтер із Любомля Андрій Дем’янчук.

Загинув воїн від поранень 23 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу села Діброва Сєвєродонецького району Луганської області.

“Його смерть є невимовною втратою для сім’ї, друзів, побратимів і всієї країни. Ми висловлюємо щирі співчуття родині та близьким, а також усім, хто був поруч із Василем у ці важкі часи. Його ім’я назавжди буде вписане в історію боротьби за незалежність нашої держави”, – зазначили в громаді.

Про дату та час зустрічі Героя землякам повідомлять додатково. Задля вшанування пам’яті загиблого захисника на території Вишнівської ОТГ 26-28 серпня оголошено дні жалоби.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *