17 Вересня, 2024 5:16 am

ЗСУ пішли у наступ на Харківщині: наші воїни просунулися на 2 кілометри углиб фронту

Третя штурмова бригада пішла у наступ на Харківщині і повертає втрачені території.

За повідомленням телеграм-каналу третьої окремої штурмової бригади, її воїни пішли у наступ на Харківщині і вклинились на два кілометри у ворожі позиції.

Наших було удвічі менше під час цього наступу, але…

Внаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два квадратні кілометри. Співідношення сил на полі бою: 2,5 до 1 на користь ворога. Плюс ворожі сили підтримки.

«Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії РФ. На дану хвилину цю задачу виконано», — командир бригади, полковник Андрій Білецький.

За чотири дні у живій силі ворог втратив три сотні особового складу, а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено.

«Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики», — каже командир бригади.

Також штурмовики поділились першими відеокадрами наступу на позиції ворога на Харківщині.

Штурмові дії відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад. Зараз окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної арти. Противник намагається повернути втрачене. Але Третя штурмова тримає рубежі!

Підрозділи Третьої штурмової ведуть активні бої і на минулому тижні повністю спалили командно-спостережний пункт цілого батальйону ворога.

У новій партії втрат живої сили противника на нашій ділянці: 245 — 200х; і 405 — 300х росіян.

Бійці набили десятки артилерійських засобів і серед вагомих знищень — дві гаубиці «Мста-Б», три Д-30, дві Д-20 та раритетна М-30. Уражено також три САУ «Мста-С» і дві гармати «Гіацинт-Б». Влучання в танк і три ББМ росіян.

В режимі нон-стоп працює й бригадне ППО, бійці якого знищили 9 «Орланів», 6 ZALA, 3 «Ланцети» і Supercam. Маємо також мінус три ворожих розрахунки БПЛА на напрямку.

Ворог посилює Харківський напрямок “дуже гнилою бригадою”

Особовий склад 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту рф завели окупанти в район села Глибоке на Харківщині. Про це повідомили в ОТУ «Харків».

У районі населеного пункту Глибоке противник провів внутрішню заміну особового складу бойових змін та здійснив евакуацію втрат. Окупанти, яких сюди закинули, належать до 155-ї бригади морської піхоти — саме тієї, солдати якої нещодавно відзняли і поширили у мережі відео з від’єднаною від тулуба і насадженою на палю головою нібито українського воїна. Саме ця бригада окуповувала Бучу і барала участь у боях під Вовчанськом. У районі Бугруватки ворог провів внутрішню ротацію особового складу на передових позиціях.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *