24 Жовтня, 2024 5:19 pm

Вимагав у підприємця хабар за відстрочку від мобілізації: ДБР викрило начальника Тернопільського РТЦК

Начальник Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Посадовець вимагав у підприємця хабар за відстрочку від призову на військову службу. Його вже затримали та невдовзі оберуть запобіжний захід.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР, передає “Еспресо.Захід“.

“Комерсант наразі вперше здобуває вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття, тож має законне право отримати відстрочку від призову. Однак військком попередив чоловіка, який займається агробізнесом, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар – талони на одну тисячу літрів дизельного пального. Вартість палива складає приблизно 1,5 тис. доларів США”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримала посадовця 21 жовтня після отримання талонів на пальне. В його авто було виявлено та вилучено крім талонів ще 13 тис. доларів США та 73 тис. грн готівкою.

Фото: ДБР

У службовому кабінеті виявили паливні картки на понад одну тисячу літрів дизеля та бензину.

Фото: ДБР

 

Військкому вже повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Якщо його вину доведуть, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Примітка: згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *