24 Жовтня, 2024 7:31 pm

Впроваджувала в ліцеї стандарти освіти РФ: на Буковині судитимуть освітянку з Херсонщини

На Буковині судитимуть жінку, яка добровільно стала вчителькою російської мови та літератури молодших класів на тимчасово окупованих територіях та впроваджувала стандарти освіти РФ

Про це повідомила Чернівецька обласна прокуратура,  інформує  Еспресо.Захід.

У Чернівцях передали до суду обвинувальний акт стосовно вчительки ліцею на Херсонщині за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБ України у Чернівецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБ України у Вінницькій області.

Як розповіли у Чернівецькій обласній прокуратурі, у липні 2022 року освітянка пішла на співпрацю з ворогом та добровільно стала вчителькою російської мови та літератури молодших класів у ліцеї тимчасово окупованої Білозерської територіальної громади Херсонської області. Під керівництвом окупантів вона впроваджувала у навчальному закладі стандарти освіти РФ та брала участь в агітаційних заходах серед батьків, закликаючи підтримати інтеграцію школи в освітню систему РФ. Одразу після звільнення частини окупованої Херсонщини, жінка переїхала до Вінницької області, де її викрила СБУ.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *