24 Жовтня, 2024 9:21 pm

У Тернополі головний лікар обласного ТЦК Фаріон розбагатів за один день: квартира, будинок, земельні ділянки

Сумарна заробітна плата начмеда та його дружини за 2023 рік становила майже 500 тисяч грн, втім подружжя змогло придбати низку об’єктів нерухомості. І все це – за одну добу

У Тернопільскій області виник другий за день скандал з ТЦК

Начальник медичної служби Тернопільського обласного ТЦК та СП Олег Фаріон в один день раптово розбагатів. Протягом 5 липня минулого року він купив квартиру, будинок та п’ять земельних ділянок на кілька гектарів. При цьому, майже все це записав на свою дружину. Про це стало водночас із затриманням начальника Тернопільського РТЦК, якого спіймали на хабарі, як повідомлялося 24 жовтня.

Про “посмішку долі” Олега Фаріона свідчать дані його декларації за 2023 рік. Згідно з документом, всього за один день, 5 липня 2023 року, його родина заволоділа нерухомістю та земельними ділянками.

Майже все майно, окрім 50% квартири, записане на дружину Олега Фаріона Роксолану Мірус-Фаріон. Йдеться про:

  • квартиру на 48,8 кв.м в місті Тернопіль (Олегу Фаріону належить половина житла);
  • житловий будинок на 104,5 кв. м в селі Вищі Луб’янки Збаразької ОТГ Тернопільської області (у власності дружини);
  • п’ять земельних ділянок площею 17249 кв.м, 4000 кв.м, 2500 кв.м, 2200 кв.м та 1500 кв.м в селі Вищі Луб’янки (всі у власності дружини).

Варто зауважити, що в декларації, у графі “вартість” жодних даних не вказано. Немає інформації про отримання майна у спадщину, подарунок тощо.

Проте сумарна заробітна плата Олега Фаріона та його дружини за 2023 рік, що згідно з декларацією, становила трохи менше 500 тисяч грн, є недостатньою для таких значних придбань.  Відомо, що до роботи у ВЛК, Олег Фаріон працював лікарем-психіатром у Кременецькій опорній лікарні. У декларації за 2022 рік у сім’ї Фаріон нерухомості взагалі не значилося.

ізніше Фаріон став головою ВЛК при Кременецькому ТЦК та СП, а потім і начальником медичної служби Тернопільського обласного ТЦК та СП. Саме після призначення на цю посаду його дружина та він особисто в один і той самий день оформили купівлю земельних ділянок та об’єктів нерухомості.

Скандал з начальником Тернопільського РТЦК

21 жовтня ДБР затримало Тернопільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це стало відомо 24 жовтня, коли йому повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Військовослужбовець вимагав хабаря в чоловіка у вигляді талонів на одну тисячу літрів дизельного пального (еквівалентно 1,5 тисячі доларів). За це начальник РТЦК мав надати йому відстрочку від призову на військову службу. Чоловік, у якого вимагали хабар, займається агробізнесом та отримує зараз вищу освіту в одному із навчальних закладів Прикарпаття. Підприємець має законну підставу на отримання відстрочки.

Під час обшуків у автомобілі підозрюваного ДБР знайшли та вилучили 13 тисяч доларів США та 73 тисяч грн готівкою. Також провели обшук у службовому кабінеті військкома, де вилучили ще паливних карток на понад одну тисячу літрів дизеля та бензину.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *