15 Жовтня, 2024 10:22 pm

Військові з Північної Кореї вже в Україні і облаштували собі полігон поблизу Маріуполя

На місці відбуваються інтенсивні тренування.

На окупованій території Донецької області виявлено військових з КНДР. Їхню присутність зафіксував український партизанський рух “Срок”. Таке повідомлення з’явилося на ТГ-каналі руху в неділю, 13 жовтня 2024 року.

На Донеччині помітили північнокорейських військових

“Повідомляється про активну роботу трьох полігонів у Маріупольському районі, особливо привертає увагу полігон у районі селища Сартана, обладнаний за участю північнокорейського контингенту. Там відбуваються інтенсивні тренування зі ствольною артилерією, що спростовує інформацію про дефіцит снарядів”, — у повідомленні зазначає український партизанський рух “СРОК”, що переважно діє на Приазов’ї.

За інформацією партизанів, північнокорейські інструктори займаються облаштуванням полігону і, ймовірно, на цей час почуваються впевнено і в безпеці, оскільки багато жителів Сартанської громади пішли на активну співпрацю з окупантом

“Проте варто з’ясувати, що для партизанського опору північнокорейські інструктори чи офіцери є такою самою ціллю, як російські окупанти та колаборанти. Вони прибули нібито для спостереження за військами Росії та вивчення поля бою в обмін на дешеві поставки снарядів. Ми зробимо все можливе, щоб на вузьких північнокорейських інструкторів якнайшвидше прийшов “привіт” від ЗСУ, і тоді Кремлю буде важко пояснити диктатору КНДР, куди поділися його передові фахівці”, — повідомили у русі.

До кінця року на фронт в Україні можуть направити тисячі північнокорейських солдатів – The Washington Post

Напередодні у ЗМІ поширили інформацію про те, що до кінця року на лінію фронту можуть бути направлені тисячі військових з КНДР. Про це повідомило видання The Washington Post з посиланням на південнокорейський та українських посадовців.

Представник української військової розвідки, на умовах анонімності, повідомив, що кілька тисяч північнокорейських піхотинців зараз проходять навчання в Росії і можуть бути відправлені на фронт в Україні до кінця цього року.

За його словами, північнокорейські офіцери вже перебувають на окупованих територіях України для спостереження за російськими військами та вивчення бойової ситуації. Однак Київ ще не зафіксував участі північнокорейських підрозділів у бойових діях.

Військовий розвідник також додав, що поки неясно, де саме на фронті ці підрозділи будуть розміщені. Існує ймовірність, що Москва може використовувати їх для охорони прикордонних регіонів РФ, звільняючи російські сили для активних дій в Україні.