Ворог потіснив наших на Курщині і прорвався на трьох напрямках в Україні, – ISW

У Сил оборони з’являються проблеми під неймовірним ворожим тиском.

Фото: АрміяІнформ

Фото: АрміяІнформ

Армія РФ нещодавно просунулась на головному українському виступі в Курській області. В Україні росіяни просунулися в Торецьку, у напрямку Покровська та на південний захід від Донецька, пише Главред.

Ворогу вдається проривати нашу оборону

Аналітики ISW повідомили, що українські сили 5 жовтня продовжили наземні атаки в Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області, але не досягли підтверджених успіхів. Російські блогери повідомили 4 жовтня, що російські сили відбили Ведмеже (на південний схід від Глушкова), але ISW не виявив підтвердження цієї інформації.

Україна атакувала на південний захід від Глушково в районі Веселого та Нового Шляху та на південний схід від Глушково в районі Ведмежого.

Російські війська нещодавно просунулися на головному українському виступі у Курській області. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 вересня, показують, що російські війська просунулися під час механізованої атаки чисельністю до взводу на південний схід від Обухівки (південний схід від Коренево).

Українські війська атакували на південний схід від Коренево у напрямку Любимівки та Обухівки; на північ від Суджі у напрямку Камишівки; та на південний схід від Суджі в районі Плехово.

На Донеччині російські окупанти з двох напрямків штурмують Цукурине – ворог все ж зміг прорвати нашу оборону. Про це в своєму Телеграм-каналі розповів боєць Сил оборони.

“Зараз окупанти бігають майже по всій західній частині. Ще не закріпилися. Але основні сили не чекатимуть, поки інші закріпляться, і вже атакують птахофабрику в західній частині села. Нічого гарного немає. Дуже важко все це. Повна втрата Цукуриного принесе величезні проблеми Селидовому”, – написав він.

Наступ на Покровськ трішки сповільнився через ландшафт

Раніше у британській розвідці повідомили, що наступними цілями окупантів після Вугледару можуть стати населені пункти на Запорізькому напрямку. Наступ очікується у найближчі тижні.

Начальник служби зв’язків з громадськістю 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Іван Сєкач повідомив, що ситуація на Покровському напрямку дуже складна, окупанти цілодобово намагаються проводити штурмові дії.

“Ворог не зменшує свої намагання просунутись на Покровському напрямку. Відбуваються постійні штурми саме в напрямку міста Покровськ. Зокрема, в напрямку населених пунктів Гірняк та Селидове. Саме в цьому напрямку російські окупанти намагаються просуватись. Тут велику роль відіграє ландшафт. Оскільки до Покровська була відносна рівнина. Тепер бойові дії відбуваються на схилах та висотах, що дозволяє трішки уповільнити наступ противника. Загалом можна констатувати, що росіяни штурмують постійно. Нам дуже важко, якщо говорити відверто, ми маємо багато поранених”, – розповів Сєкач для телеканалу “Еспресо”.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *