5 Жовтня, 2024 11:12 pm

В Офісі Президента спростували “витік” про гарантії Україні в обмін на території

В Офісі президента України категорично спростували інформацію, яка з’явилася в Financial Times, про можливі переговори щодо надання Україні гарантій безпеки в обмін на відмову від повернення окупованих територій.

Джерело Каналу 24 в ОП заявило, що подібні чутки є абсурдними і таких розмов взагалі не існує.

“Україна не торгує суверенітетом і територіями,” – підкреслили в Офісі Президента, коментуючи публікації у західних ЗМІ.

Джерело також зазначило, що ніхто на Заході офіційно не пропонував Україні подібних гарантій безпеки. Навпаки, під час обговорень навіть надання далекобійної зброї для української армії викликає обережність у західних партнерів.

Деталі:

Раніше Financial Times написало, що Київ та західні партнери нібито розглядають компромісний варіант, за яким Україна могла б отримати членство в НАТО, а росія зберегла б контроль над частиною окупованих територій. Видання також стверджувало, що ця тема обговорюється вже понад півтора року, і деякі українські посадовці стали більш відкритими до ідеї припинення вогню за таких умов.

В Офісі Президента наполягають, що ніякі подібні компроміси не розглядаються, і позиція України залишається незмінною – повернення всіх окупованих територій.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *