26 Жовтня, 2024 11:27 pm

Хто такий Томас Крукс і чому він стріляв у Дональда Трампа

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) оголосило, що людиною, яка стріляла в Дональда Трампа на передвиборному мітингу в Батлері у штаті Пенсільванія, був 20-річний Томас Метью Крукс. Він був зареєстрований як прихильник Республіканської партії, лідером якої вважають Трампа.

Про це пише Reuters та Associated Press.

За версією слідства, стрілець випустив кілька куль по присутніх на мітингу. У Трампа посічене праве вухо, проте загинув 50-річний чоловік і поранені ще двоє людей. За інформацією американської преси, співробітники Секретної служби застрелили хлопця.

Документів у стрілка при собі не було. Слідство ідентифікувало його за ДНК.

Томас Крукс жив із батьками у передмісті Піттсбурга Бетел-парк, що приблизно за 70 км від місця замаху. У 2022 році він закінчив школу. Його колишня однокласниця розповіла, що у хлопця було мало друзів у школі, а свої політичні погляди він не висловлював і ніколи не казав, що ненавидить Трампа. Після школи Крукс працював неподалік будинку на кухні в будинку для літніх людей.

Як з’ясувала американська преса, молодий чоловік, який вчинив замах на кандидата-республіканця Трампа, сам був офіційно зареєстрований як прихильник Республіканської партії. При цьому три роки тому він пожертвував гроші, щоправда, лише 15 доларів — організації ActBlue, яка підтримує Демократичну партію.

За даними американської преси, у момент замаху на Круксі була футболка з лого Demolition Ranch – каналу в ютубі з мільйонами передплатників, в якому публікуються відео зі зброєю та вибуховими пристроями.

Правоохоронні органи з’ясували, що Томас Крукс стріляв із гвинтівки AR-15, яку законно купив його батько понад пів року тому. Про це, посилаючись на анонімні джерела, написало агентство Associated Press.

Мотиви стрільця й досі не зрозумілі. У момент нападу Крукс був одягнений у футболку з емблемою популярного YouTube- каналу для зброї Demolition Ranch (11,6 мільйонів підписників). Після того, як це набуло широкого розповсюдження в мережі, Demolition Ranch і його засновник опублікували фото вбитого за підписом “Якого біса”.

Що відомо про замах на Дональда Трампа

Ввечері у суботу, 13 липня, коли Дональд Трамп виступав перед прихильниками в місті Батлер, штат Пенсильванія, невідомий відкрив вогонь.

Трамп майже відразу схопився за праве вухо і пригнувся під трибуну. Його закрили собою співробітники Секретної служби, які потім вивели його зі сцени. Пізніше Трамп повідомив, що куля пробила верхню частину його правого вуха.

Унаслідок стрілянини загинув один із глядачів, ще двоє дістали важкі поранення, повідомила Секретна служба.

20-річного стрільця убили, наразі мотиви замаху невідомі. За даними Секретної служби, він кілька разів вистрілив у бік сцени з даху за межами місця проведення мітингу. Стрілянину розцінюють як замах на Трампа.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *