26 Жовтня, 2024 9:23 pm

У росіян на Курщині є прямий наказ не брати в полон воїнів ЗСУ

Росія веде активні штурмові дії у Курській області. Командування окупантів наказало не брати у полон українських військових.

Фото: armyinform.com.ua

Це означає, що росіяни не зберігають життя воїнам ЗСУ. Про це розповіла пресофіцерка 1-ї окремої танкової Сіверської бригади ЗСУ Діна Вонг в ефірі національного телемарафону.

На Курському напрямку росіяни не беруть в полон українців

На Курщині армія РФ веде активні штурмові дії. І саме там росіяни отримали наказ від командування не брати в полон українських військовослужбовців, зазначила Діна Вонг. “Ворог дав своєму особовому складу прямий наказ не брати в полон українських військових”, – заявила вона.

За словами пресофіцерки, на зазначеному напрямку росіяни ведуть активні штурмові дії із застосуванням бронетехніки. “Нам відомо про те, що вони намагаються накопичити свою піхоту… Коли починаються штурмові дії, ми одразу відпрацьовуємо по особовому складу і техніці противника. Кожна наша операція – це сукупність дій наших танкістів, артилерії, операторів БПЛА”, – розповіла Діна Вонг.

Війська Північної Кореї збираються в Курській області Росії, – NYT

Кілька тисяч північнокорейських солдатів прибули до західного Курського регіону Росії, де, як очікується, вони візьмуть участь у майбутньому контрнаступі, спрямованому на витіснення українських військ, які окупували частину регіону з серпня, заявили в п’ятницю один український і два американські чиновники, пише The New York Times.

Північнокорейські війська ще не вступили в боротьбу, і поки неясно, яку роль вони відіграватимуть, заявили офіційні особи, говорячи на умовах анонімності, щоб обговорити делікатні питання розвідки. За словами офіційних осіб, якою б не була їхня роль, будь-який значний контингент північнокорейських військ дозволить Росії тримати більше своїх сил на сході України, де вони можуть зосередитися на захопленні якомога більшої кількості української території до настання суворої зимової погоди.

Протягом кількох тижнів уряди Південної Кореї та України попереджали, що тисячі північнокорейців тренуються разом із російськими солдатами, а Україна називає цифру до 12 000 військових. Високопоставлений український чиновник, обізнаний з пересуванням військ, сказав, що очікується, що до понеділка буде зібрано до 5000 північнокорейських військових.

Війська, за словами чиновників, входять до складу елітного підрозділу Корейської народної армії. За словами українського чиновника, їх доставляють з Владивостока на величезних транспортних літаках Іл-76 до військового аеродрому на заході Росії, а потім заганяють у зону бойових дій. Наразі вони зосереджені лише у Курській області.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *