26 Жовтня, 2024 9:26 pm

Колишня депутатка Верховної Ради розповіла про психологічні тортури, які пережили її діти: “Діду, чому всі над моєю мамою сміються?”

Тетяна Чорновол, яка нині є командиркою взводу ПТРК, пообіцяла більше не балотуватися до Верховної Ради: “Не хочу і не буду більше служити натовпу”.

Громадська активістка, журналістка, колишня депутатка, а нині учасниця війни проти Росії Тетяна Чорновол розповіла про психологічно непросте дитинство її дітей, які росли без батька та “відчували образу за обріхування і паплюження їхньої матері”.

Чорновол: Мої діти постійно відчували ненависть оточуючих людей

“У моїх дітей було психологічно непросте дитинство, – пише “Главком” з посиланням на сторінку Тетяни Чорновіл у Фейсбуці. – Вони не відчували ні поваги, ні турботи у з’язку з тим, що їхній батько загинув за Україну в АТО. Вони постійно відчували образу за обріхування і паплюження їхньої матері. Вони постійно відчували ненависть оточуючих людей, коли були поряд зі мною в громадських місцях”.

За її словами, був один єдиний раз, коли її діти відчули за неї гордість: “Ми пішли на “лазалки” в парк Партизанської слави в Києві, і коли ми лізли на підвісному маршруті, діти побачили внизу під соснами бетонну брилу, яка була розмальована, перетворена ентузіастами в пам’ятник Революції Гідності, і там було моє прізвище як героїні Майдану. Було так неочікувано і приємно побачити трохи поваги хоч і в хащах після довгих років життя в ганьбі”.

Утім, як зазначила військова, коли наступний раз діти взяли друзів показати брилу, її вже перемалювали.

“До речі, за Майдан я отримала орден “За мужність”. Я вважала, що запізно і несправедливо отримала…аж в 2019 році, і принизливо, бо не на річницю Майдану, а на 8 березня. Але суспільство вважало інакше, що я взагалі не мала на нього права і мене буквально розіп’яли в публічному просторі, був навіть флешмоб Таня#верни#орден. Одиниці за мене тоді заступилися. А зараз, агов, громадськість, як ви вважаєте, я заслужила на той орден за Майдан, особливо на тлі того, що за Майдан переслідують лише мене (моє судилище, де мене чекає найвища міра за спалення офісу Партії Регіонів, лише відкладене у зв’язку з війною)”, – нагадала активістка.

Тетяна Чорновіл пообіцяла, що більше не буде представляти інтереси суспільства у Верховній Раді: “Після тієї несправедливості, яку пережила я і моя сім’я, я не хочу і не буду більше служити натовпу і маю право на такий вибір. Тобто у Верховну Раду я більше не піду”.

Мій батько не дожив до часу, коли наді мною перестали сміятися, – Чорновол

Чорновол пригадала ще один образливий випадок, який стався з нею вже після Революції Гідності, коли вона стала народною депутаткою. “Отже, перший рік майданівської влади. Я депутат, у мене складний психічний стан, вдова, ще хвора після нападу на Майдані, на це накладається величезна відповідальність перед людьми та Україною. Мені дуже важко. Як мами мене немає. Я навіть, якщо вдома, закриваюся, щоб діти не бачили, що я плачу… Батько мій веде мою дочку Іванку в піцерію. Там плазма і крутиться “Вечірній Квартал” із сюжетом, які придурки стали депутатами. Особливо знущаються наді мною – “хохотлива сучка з довідкою з психлікарні”. І це про вдову загиблого…

Мала Іванка тоді запитала: “Діду, чому всі над моєю мамою сміються?”. Тато не знав, що відповісти. Коли він розповідав про це мамі, сльози стояли в його очах. До речі, мій батько не дожив до часу, коли наді мною перестали сміятися… Війна звільнила мене з пекла…”, – написала Тетяна Чорновіл.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *