26 Жовтня, 2024 11:30 pm

ФБР розслідує замах на Трампа як внутрішній тероризм

Федеральне бюро розслідувань США досліджує записи в соцмережах та майно чоловіка, який стріляв у Дональда Трампа, намагаючись визначити мотиви його дій. ФБР розглядає як можливий внутрішній тероризм.

Про це повідомляє The New York Times.

Високопосадовці ФБР заявили, що агенти розслідують стрілянину на мітингу Трампа як імовірний внутрішній терористичний акт і замах на вбивство.

У звіті наприкінці дня ФБР повідомило, що поки розслідування вказує на те, що стрілець Томас Метью Крукс діяв сам. Однак агенти продовжують “проводити логічне розслідування, щоб визначити, чи були учасники змови, пов’язані з цією атакою”.

Правоохоронці досліджують мобільний телефон нападника. Агенти ФБР знайшли “простий” вибуховий пристрій у машині Крукса. Другий “підозрілий пристрій” виявили під час обшуку у нього вдома. Пристрої передали на експертизу.

Офіційні особи ФБР підтвердили, що батько стрільця законно придбав напівавтоматичну гвинтівку типу AR-15, з якої Крукс стріляв у Трампа. Але поки що не зрозуміло, чи батько дав синові зброю, чи він взяв її без дозволу.

Окрім того, представники ФБР повідомили, що не виявили доказів проблем із психічним здоров’ям у стрільця.

За словами високопоставленого чиновника правоохоронних органів, Крукс, схоже, не залишив після себе жодної письмової заяви, яка могла б легко пояснити його мотиви або дати ключ до будь-яких зовнішніх зв’язків чи впливів.

Згідно з перевіркою його діяльності в Інтернеті, нападник був мінімально присутній в Інтернеті, не залишаючи жодного помітного сліду публічних коментарів чи публікацій у соціальних мережах.

За інформацією правоохоронців, сім’я нападника співпрацює зі слідством.

Що відомо про замах на Трампа

Ввечері у суботу, 13 липня, коли Дональд Трамп виступав перед прихильниками в місті Батлер, штат Пенсильванія, невідомий відкрив вогонь.

Трамп майже відразу схопився за праве вухо і пригнувся під трибуну. Його закрили собою співробітники Секретної служби, які потім вивели його зі сцени. Пізніше Трапм повідомив, що куля пробила верхню частину його правого вуха.

Унаслідок стрілянини загинув один із глядачів, ще двоє дістали важкі поранення, повідомила Секретна служба.

20-тирічного стрільця убили, наразі мотиви замаху невідомі. За даними Секретної служби, він кілька разів вистрілив у бік сцени з даху за межами місця проведення мітингу. До розслідування того, що сталося, залучили ФБР, стрілянину розцінюють як замах на Трампа.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *